banner204

banner177

banner193

banner205

ERDOĞAN 3 YIL ÖNCE DUYURMUŞTU: Seri üretim başlıyor

Türkiye'nin savunma sanayisi alanında yatırımları hız kazanırken İHA ve SİHA'lar ile elde edilen başarıya yenierinin eklenmesi için harekete geçiliyor. Erdoğan'ın yıllar önce duyurduğu ve beğendiği ve kullanımı için talimat verdiği karada insansız araç olacak olan insansız tank devreye giriyor.

POLİTİKA 19.07.2021, 11:06
ERDOĞAN 3 YIL ÖNCE DUYURMUŞTU: Seri üretim başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da beğendiği ve kullanımı için talimat verdiği karada insansız araç olacak olan insansız tank devreye giriyor.

Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş Uzaktan Kumandalı Atış Platformu’nun seri üretim tesisini gezerek son çalışmaları yazdı: 

İHA VE SİHA’larla bölgede dengeleri değiştiren Türkiye, şimdi de karada insansız silahlı araçlarla terörle mücadelede önemli bir sistem kuracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın beğendiği mini insansız uzaktan kumandalı tank sahada kullanıma kısa sürede girecek.

UKAP adı verilen Uzaktan Kumandalı Atış Platformu’nun en az 5 ayrı versiyonu olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğendiği ve Kara Kuvvetleri’nin kullanacağı mini insansız uzaktan kumandalı tankın seri üretimine geçiliyor.

Seri üretime geçiliyor

Katmerciler Grup İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci ile projelerini yerinde inceledik.

Erdoğan ismine 'insansız mini tank' dedi

Önce zırh sonra insansız teknolojilere kaydıklarını dile getiren Katmerci “3 yıl önce Uzaktan Kumandalı Atış Platformu’na başladık Aselsan ile. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ‘insansız mini tank’ dedi.

Üzerinde silah kulesi var. İnsansız bir yapı. Uzaktan kumanda ile kontrol edebiliyorsunuz. Kara Kuvvetleri ile anlaşma imzaladık. Şuanda onun seri üretimine geçiliyor. Geleceğin sistemleri zaten bunlar, insansız sistemler. Havada nasıl İHA, SİHA var, yerde de İKA var. Yani insansız kara araçları. Gelecek dönemlerde yerini alacak bu sistemler” diyor.

Gece görüşü

UKAP’ın kameralar sayesinde 360 derece görüş sisteminin olacağı belirten Katmerci, ayrıca termal gece görüş kamerası ve sürüş kameralarının da bulunacağını dile getirdi.

Tankın kendi kendini şarj edebileceğini kaydeden Katmerci, “hibrit dediğimiz hem dizel hem elektrikli motorlarla çalışabilen bir sistemi olacak. Gelecekte de bunları sahada, ordularda daha çok göreceksiniz. Türkiye’de insansız kara sistemleri konusunda önemli yol kat etti. Biz de 4 yıldır bu sistemler üzerinde çalışıyoruz. Şu anda envantere sözleşme olarak girdi kısa dönemde de sahada bunun çalıştığını göreceğiz. Kara Kuvvetleri kullanmaya başlayacak. Önce Türkiye’ye verilecek daha sonra diğer ülkelere satacağız” vurgusu yaptı.

3 sene önce duyurmuştu

11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin Türkiye’ye insansız hava aracı sağlamayı reddetmesinin ardından kendi üretimlerini yaptıklarını hatırlatıp, “Şu an kendimiz üretiyor olmasaydık bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur diye düşünürdük. Ulan düşürürseniz düşürün be. İkincisi de üçüncüsü de dördüncüsü de var, gelin” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Biz buraya geldik, daha iyiye taşıyacağız. Bizim insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Artık bu teknolojiyi yakalayan ülke konumuna geliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P