BBP Bölge Müfettişi Salih Uçak, Bursa’da açıklamalarda bulundu. Uçak İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara karşı artık kınamanın ötesinde harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlara yapılan zulümlerin sistematik bir şekilde yapıldığını aktaran Salih Uçak, “Bugün Doğu Türkistan’da, Kırım’da, Myanmar’da, Balkanlarda, Yemen’ler daha dünyanın birçok yerinde Müslümanlar saldırı içerisinde yaşıyorlar. Kan gözyaşı ve ölüm Müslüman coğrafyalarından eksik olmuyor. İsrail’in Filistin zulmü maalesef yıllardır düzenli olarak devam ediyor. Dünya ülkeleri olarak, siyasiler olarak artık kınamanın ötesinde harekete geçmeliyiz.” dedi.

İsrail bütün bu işgallerine devam ederken başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Birlikleri olmak üzere pek çok Müslüman Arap devleti İsrail ile işbirliğini sürdürüyor.  Hatta işbirlikleri yapıyor. İsrail’e karşı tavrımızı başta biz Müslümanlar değiştirmediğimiz sürece korkak İsrail’e cesaret vermeye devam edeceğiz. Siyonist, terör devleti İsrail’i lanetliyoruz.

KORKAK İSRAİL’E CESARET VERİYORLAR

BBP Genel Başkanı Destici’nin çağrısını yineleyen BBP Bölge Müfettişi Salih Uçak,  Müslümanların yapılan saldırılara karşı ayaklanması gerektiğini ifade ederek “İslam dünyasına geçmiş olsun diyorum. Artık Müslümanların uyanması lazım ve birlikte hareket etmesi lazım. Arap birliğinde bulunan Müslüman ülkelerin yöneticileri maalesef kukla, emperyalistlerin kuklası, ABD’nin kuklası.

Onlar kukla olmaya devam ettikçe sorunlar da devam edecektir.  Amerika Birleşik Devletleri Trump yönetiminde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı ve oraya elçiliğini dikti. Ardından ABD’yi takip eden ülkeler oldu. Korkak İsrail’e cesaret verenler arasında; maalesef, sözde İslam İşbirliğinin ve Arap Birliğinin önemli ülkeleri de var.  Artık bunları terk etmeleri lazım, Müslümanların da bunları görmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi