Ülke genelinde farklı yöntemlerle vatandaşları dolandıran şahıslar, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yeni bir tuzağı devreye soktu. Dolandırıcılar, manevi duyguları istismar ederek “Ramazan kolisi”, “nakdi yardım” ve “muhtaç ailelere destek” başlığıyla SMS ve sosyal medya mesajları gönderiyor.

Gönderilen mesajlarda yer alan linklere tıklayan vatandaşların cep telefonlarına ve banka hesaplarına erişim sağlandığı, bu sayede kredi kartları ve banka hesaplarındaki paraların saniyeler içinde boşaltıldığı belirtiliyor.

İyi niyetli vatandaşlar mağdur oluyor

Yardım yapmak isteyen birçok vatandaş, mesajları gerçek sanarak linklere tıklıyor. Dolandırıcılar bu yolla kişisel verilere ulaşırken, mağdurlar tüm birikimlerini kaybederek neye uğradıklarını şaşırıyor. Yetkililer, özellikle Ramazan ayında bu tür dolandırıcılık girişimlerinin arttığına dikkat çekiyor.

Bursa Yıldırım’da motosiklet kazası: 1’i hamile 2 kişi yaralandı
Bursa Yıldırım’da motosiklet kazası: 1’i hamile 2 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Yardım yapmak isteyenlere çağrı

Uzmanlar, yardım yapmak isteyen vatandaşların mutlaka resmi kurumlara danışması gerektiğini vurguluyor. Yardımların; valilikler, kaymakamlıklar veya muhtarlıklar aracılığıyla yapılmasının en güvenli yol olduğu belirtiliyor. Alternatif olarak, bireysel olarak tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yardımların doğrudan elden ulaştırılması öneriliyor.