banner177

banner193

Ameliyattan sonra düzenli egzersiz şart

– Özel Medicabil Hastanesi gerçekleştirdiği başarılı cerrahi operasyonlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Özel Medicabil Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Özer meme kanseri ameliyatının ardından, düzenli kontrol ve egzersizlerin önemine dikkat çekti.

SAĞLIK 09.07.2019, 14:44
Ameliyattan sonra düzenli egzersiz şart

Meme kanseri tanısıyla Özel Medicabil Hastanesi’ne başvuran Fatma TIRPAN’ın kemoterapi sürecini tamamlamasının ardından, cerrahi için gerekli tetkikleri yapılmış ve sol modifiye radikal mastetkomi (memenin alınması cerrahisi) uygulanmasına karar verildi.

“Lenfödem’in önüne geçmek için hemen önlem alamaya çalışıyoruz”

Hastanın başarılı geçen ameliyatından sonra değerlendirmelerde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Özer, bu tip hastalıkların tedavisinin bir ekip işi olduğunu söyledi. Özer, “Medikal onkoloji ve cerrahi adımlarının başarıyla tamamlanmasının ardından, asıl önemli süreç olan hastanın tedavi planı ve takibi süreci başlıyor. Bu süreçte üzerinde durduğumuz nokta ise lenfödem. Lenfödem, genellikle ameliyattan bir yıl sonra ortaya çıkan bir durum olsa da, biz bunun önüne geçmek için ameliyattan bir gün sonra önlemimizi almaya çalışıyoruz” dedi.

“Ameliyattan sonraki gün egzersizlere başladık”

Onkoloji ve cerrahi tedavilerin yanı sıra hasta takibinin ve düzenli egzersizlerin de önemine dikkat çeken Özer, “Bizler ameliyattan hemen bir gün sonra, fizyoterapistimizle birlikte hastamızla egzersizlere başlıyor, ona ameliyat sonrasında yapması gereken egzersizleri gösteriyoruz. Hastamıza taburcu olduktan sonra neler yapıp, neler yapmaması gerektiğini ve evde dikkat etmesi gereken hususları anlatıyoruz. Ayrıca hastamızı düzenli el, bilek, dirsek ve kol ölçümleri için hastanemize çağırıyor ve bir yıl boyunca kol çapı ölçümü yaparak takibimizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız; hastamızın ameliyatını yapıp bırakmak değil, onu düzenli olarak kontrollere çağırarak, elinde, kolunda ortaya çıkabilecek ödem, şişlik, kızarıklık gibi iltihaplı durumlar oluşmadan önüne geçmek ve hastamızın her zaman yanında olmak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P