banner177

banner193

BİONTECH'TE 3. DOZA GEREK YOK DEMİŞTİ: FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Ekim'de yaptığı "2 doz mRNA aşısı yaptıranlar için 3. doza gerek yok" açıklamasıyla ilgili fikir değiştirdi. Yarın yapılacak Bilim Kurulu öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, 3. doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağı sorusuna "Bilim Kurulunda yarın görüşülecek" cevabını verdi.

SAĞLIK 02.11.2021, 17:26
BİONTECH'TE 3. DOZA GEREK YOK DEMİŞTİ: FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın gerçekleşecek Bilim Kurulu öncesinde Meclis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "3. doz BioNTech aşısı ne zaman yapılacak" sorusuna Koca, "Yarın bilim kurulunun gündem konusu olacak. Orada ne zaman kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır bilim kurulundan sonra açıklamayı yapmış oluruz yarın bilim kurulu gündeminde olacak." yanıtını verdi.

DAHA ÖNCE "GEREK YOK" AÇIKLAMASINDA BULUNMUŞTU

Bakan Koca, 6 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından 2 doz Mrna aşısı olmuş vatandaşların 3'üncü doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda değerlendirmeler bulunarak şunları söylemişti:

"Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3'üncü doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P