Enes Çelik’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY’DEN BURSASPOR’A 500 BİN TL DESTEK BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY’DEN BURSASPOR’A 500 BİN TL DESTEK

"Değerli Bursaspor Camiası 19-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan kongrede yaptığım istişareler sonucu Bursaspor Kulübü Başkanlığı‘na aday olma kararı aldım.Ait oldugumuz yere, vakit kaybetmeden dönmeyi amaçladığımız bu yolda, idari, mali ve sportif yönden hata yapma lüksümüzün olmadığının farkındayız."

ENES ÇELİK KİMDİR

AK Parti'nin en önemli isimlerinden biri olan Faruk Çelik'in dört çocuğundan biri olan  Enes Çelik Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyor.  Hukuk Fakültesi mezunu olan Enes Çelik Bursa'nın tanınan iş insanları arasında yer alıyor. 

FARUK ÇELİK KİMDİR?

17 Ocak 1956’da Artvin Yusufeli’nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise’dir.

Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu.

21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. 62. Hükümet’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Çelik, 64. Hükümet’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev aldı.

Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi