ULUDAĞ SAĞIRLAR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA MADALYALARI SİLDİ SÜPÜRDÜ

Türkiye Büyükler ve Gençler İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası 12-13 Şubat 2022 tarihleri arasında Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde gerçekleşti. Birçok spor kulübünün kıyasıya yarışına sahne olan şampiyonaya, Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü birçok alanda kazandığı madalya ile damga vurdu.

SPOR 15.03.2022, 11:55 15.03.2022, 12:14
ULUDAĞ SAĞIRLAR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA MADALYALARI SİLDİ SÜPÜRDÜ


Türkiye Büyükler ve Gençler İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda, Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü; uzun atlama, disk atma, 200-400-800 metre koşu, çekiç atma, gülle atma branşlarında madalyaya uzandı. Öte yandan Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü Voleybol takımı, (TİESF) Voleybol Erkekler 1. Lig’inden, Voleybol Süper Ligi’ne yükseldi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı  (TİESF) Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü başarılarına yenisini eklemeye devam ediyor.

ULUDAĞ SAĞIRLAR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ MADALYALARI TOPLADI

Türkiye Büyükler ve Gençler İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü birçok branşta altın, gümüş ve bronz madalyaya uzanmayı başardı. Kulübün madalya kazandığı alanlar ise şöyle oldu,

UZUN ATLAMADA,  1.LİK VE 2.LİK

GÜLLE ATMADA,   1.LİK VE 2. LİK

DİSK ATMADA 1.LİK

400 METRE KOŞUDA  1.LİK

ÇEKİÇ ATMADA   2.LİK

200 METRE KOŞUDA    3.LÜK

800 METRE KOŞUDA 3.LÜK

ULUDAĞ SAĞIRLAR GENÇLİK SPOR KULÜBÜ VOLEYBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü Voleybol takımı, sezon boyunca birçok önemli galibiyet imza atarken sezon sonunda  (TİESF) Voleybol Süper Ligi’ni 3. Sırada tamamladı. Kulüp bu sonuçla sezonu Türkiye üçüncüsü olarak noktaladı.

FUTBOL TAKIMI SÜPER LİGE YÜKSELDİ

Birçok branşta başarı elde eden kulübün futbol takımı ise İşitme Engelliler 1. Lig Şampiyonası’nda grubu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lige yükseldi. Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü bu yıl Süper Lig’de ter dökecek.

MUSA KIZAK, “TÜRK SPORUNA SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”

Bursa Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü başkanı Musa Kızak yaptığı açıklamasında müsabakalarda ter döken tüm sporculara teşekkürlerini sundu. Kızak, Türk sporuna sporcu yetiştirme amacında olduklarını ifade ettiği açıklamasında, “Bursa Uludağ Sağırlar Gençlik Spor Kulübü olarak, başta Türk sporuna işitme engelliler alanında sporcu yetiştirerek hizmet etmek amacıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kulüp olarak sadece spor değil aynı zamanda işitme engelli bireylerimizin, kültürel sanatsal ve sosyal etkinliklerle de bilgi birikimlerini artırıyoruz. Her şey sağır bireylerimiz için her şey Türk sporu için.” dedi.

Yorumlar (1)
Enes 2 yıl önce
Uludağ kulubu uygun gelecek
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P