banner177

banner193

25.03.2024, 10:34

TÜRK KIZILAY'I RAMAZANDA NELER YAPIYOR?

11 ayın sultanı Ramazan ayındayız. Müslüman kardeşlerimizle beraber ibadetlerimizi samimi bir şekilde yerine getirirken gayrimüslimlerle de kardeşlik hukukumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Evet dünya ateş çemberine dönmüş savaşlar soykırımlar girla gitse de şükredeceğimiz pek çok imkân ve fırsatların elimizde, gözümüzün önünde olduğunun farkındayız. Dinimizin emir ve tavsiyeleri ile zekât, fidye ve fitre bağışlarının da tatlı telaşında Müslümanlar. Bu ibadetlerin hakkıyla yerine ulaşması beklenen en önemli husus. Tabi yardım edecek insan bulamayanlar da var. Türk Kızılay'ı burada önemli bir alternatif teşkil etmekte.


Belki de hayatımda ilk kez iftarları buruk yapıyor, Ramazan sevincini hakkıyla yaşayamıyorum. Tabi ki bun sebep Gazze'deki soykırım. Türkiye halkı el ele vermiş yardımları iletmeye çalışıyor. Bildiğiniz gibi 3 seneyi geçen süredir Türk Kızılay Bursa başkanlığı yapmaktayım. Biz de Kızılay olarak yardımlarımızı yapmaktayız. Türk Kızılay'ı Mısır'da ve Refah'taki organizasyonları ile Gazze'ye direk yardımları ulaştırmakta. Bağışçılarımızın teveccühü ile biz de Filistin'e hem nakdi hem de ayni yardımları ulaştırmaktayız. Biz de başta Bursa İyilik Vakfı olmak üzere bağışçılarımızın katkıları ile yardımlarımızı ulaştırıyoruz.


Deprem bölgesinde de çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Hatırlarsınız şehir olarak Hatay'daki depremzedelerle ilgilenmek üzere görevlendirilmiştik. Halen iletişimdeyiz ve zekât yardımlarınızı iletmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta konteynır kentlerde iftar organizasyonumuz olacak.


Bosna-Hersek de sorumluluklarımız arasında. 10 noktada cami iftarları ile oradaki mazlumlarla beraber oluyoruz. Yardımlarınızı oralara da iletiyoruz. Bursa'daki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız da devam ediyor. Eve sıcak yemek şeklindeki iftar organizasyonlarımız devem etmekte. Her gün 600 kişiye ulaşıyoruz ve sofralarında sıcak yemekle iftarlarını açmalarına vesile oluyoruz. Geçtiğimiz ay dağ köylerine ziyaret gerçekleştirmiş ve yardımlarınızı ulaştırmıştık. İlimizdeki her üç üniversitede öğrenci iftarları, ilgilendiğimiz yetim ve engellilerle beraber olduğumuz yetim iftarları le mazlum ve ihtiyaç sahiplerine dokunmaya devam ediyoruz.


Yardım duygularının zirve yaptığı bu ayda fidye, fitre ve zekât yardımlarınızı bursa Kızılay Şubesi'ne ulaştırarak bu faaliyetlerimize destek olabilirsiniz. Hakkıyla yapmak için elimizden gelen azami titizliği göstermekteyiz. Pek yakında aşevimizi açıyoruz, bunun da müjdesini vermiş olayım.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P