banner177

banner193

BAKLAVA DENİNCE AKLA GELENLER

Lezzeti tüm dünyada bilinen fıstığıyla, şerbetiyle damaklarda şölen yaratan baklava, Türk tatlılarının başında gelmektedir.

YAŞAM 03.04.2023, 12:36 03.04.2023, 15:48
BAKLAVA DENİNCE AKLA GELENLER

. Baklava denildiğinde akla ilk gelen Gaziantep’tir. Türkiye'nin gastronomi başkentleri arasında yer alan Gaziantep lezzetli yemekleri ve Türk mutfağının en önemli tatlılarından biri olan baklavası ile ünlüdür.  Baklava sadece bir bölge ile sınırlı değildir. Baklava yapmak bir sanattır ve ustalık gerektirir.

Baklava sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda kültürümüzle de bütündür. Baklava dendiğinde akla her biri birbirinden lezzetli olan baklava çeşitleri de gelmektedir.  Hamur yapımında kullanılan undan açılan yufkasına, yöresine özgü bol antep fıstığından, şerbetinin sıcaklığına kadar baklava, yüzyıllardır değerini korumaktadır.  Hem Türkiye'de hem de birçok ülkede severek tüketilen bu tatlı, ince yufkaların arasına yerleştirilmiş fıstık, ceviz veya badem dolgusuyla yapılır ve lezzeti şerbetiyle tamamlanır. Biz de 1970 yılından bu yana bu muhteşem lezzetin değerini biliyor ve ustalarımızla birlikte baklavalarımızı keyifle hazırlıyoruz. Yılların tecrübesiyle ve usta ellerle tatlı anlarını vazgeçilmez kılıyoruz.

Her Diliminde Mutluluk Veren Baklavanın Hazırlanma Süreci

Baklavanın yapımı oldukça zahmetli ve sabır gerektiren bir işlemdir. İncecik yufkaların kat kat düzenlenmesi, ardından kesilip fırınlanması ile uzun saatlerde hazırlanan baklava, sonunda ağızlarda muhteşem tat bırakıyor. Ustalarımız yöresine uygun hazırladığı baklava yufkaları incecik açıyor ve aralarına bolca ceviz veya fıstık dolduruyor. İnce ince açılan yufkaları üst üste koyduktan sonra doğal tereyağı yufkaların üzerinde gezdiriyor ve pişirilmeye bırakıyoruz. Baklava da işin püf noktası şerbetidir, ustalarımız tarafından özel olarak hazırlanan şerbetimiz, baklavanın üzerinde gezdiriyor ve şerbetini çeken baklavanın kıvamını almasını bekliyoruz. Kıvamını alan baklavalarımızı servis ederken her dilimde mutluluğunuza ortak oluyoruz. Tadı, lezzeti ve görünümü ile sofralarda özel bir yere sahip baklava, düğün, bayram gibi anlamı olan günlerde mutlaka tüketiliyor.

Damaklarda enfes tat, yüzlerde gülümseme bırakan baklavamız, dünya genelinde ün kazanmış ve birçok ülkede tanınmıştır. Baklava, sadece bir tatlı değil aynı zamanda kültürel bir semboldür. Baklava denince akıllara Türkiye’nin muhteşem mutfağı gelmektedir. Baklava Türkiye’nin mutfak tarihini, kültürünü ve zenginliğini yansıtan önemli bir parçadır. Dünya genelinde bilinen baklava, birçok ülkede de severek tüketilmektedir. Biz de bu muhteşem tadı sizlerle buluşturmak için sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor, sınırları aşıyor usta ellerimizden çıkan baklavalarımızı sizler için hazırlıyoruz.

Geleneksel Baklava Çeşitleri Nelerdir

Baklava, Türk ve Ortadoğu mutfağına özgü bir tatlıdır. İnce yufka tabakaları arasına ceviz, Antep fıstığı, kaymak veya peynirle hazırlanan baklava, üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Baklava, Türk mutfağının yanı sıra, Yunan, Arap ve İran mutfaklarında da yaygın olarak tüketilir. İşte en popüler baklava çeşitleri şunlardır;

Fıstıklı Baklava: Geleneksel tatlılarımız arasında yer alan fıstıklı baklava Türk mutfağında oldukça popüler bir tatlıdır. Türk mutfağında kökeni olan ve tatlı nişastalı yufka hamuru, ince kıyılmış antep fıstığı ve şerbetten oluşan bir tatlıdır. Hamurun arasına fıstık serpilir ve üst üste konularak hazırlanan katlar, fırında pişirilir ve sonrasında soğuk şerbetle tatlandırılır.

Saray Baklavası: Saray Baklavası, hamurunun daha ince ve saydam olmasıyla diğer baklavalarından ayrılır. İçi kaymak ve Antep fıstığı ile doldurulur.

Ev Yapımı Baklava: Evlerde yapılan ve geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın ev versiyonudur. Ev yapımı baklava, genellikle ince yufkalar, ceviz ve şerbet gibi malzemelerle yapılır. Yufkalar ince bir şekilde açılır ve ardından aralarına tereyağı veya sıvı yağ sürülerek kat kat konulur. Katların arasına ceviz içi serpilir ve yine aralarına tereyağı veya sıvı yağ sürülür. Son katın üzerine yine tereyağı sürülerek, baklava dilimleri şeklinde kesilir ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Cevizli Baklava: Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılan bir baklava çeşididir. İnce yufka tabakaları arasına ceviz içi dökülerek hazırlanır.

Burma Baklava: Burma baklava, ince yufka tabakaları rulo şeklinde sarılarak hazırlanır ve içine cevizli karışım konulur.

Havuç Dilimi Baklava: Türk mutfağında kökeni olan bir tatlıdır. Baklava yapımında kullanılan yufkaların arasına havuç, ceviz ve şeker karışımı konularak hazırlanır. Bu tatlı, geleneksel baklavaya benzer bir şekilde yapılır, ancak iç malzemeleri farklıdır. Havuç dilimi baklava, ince ince kesilmiş havuç dilimleri, ceviz ve şeker karışımının alternatif katmanlarının yufkalar arasına yerleştirilmesiyle yapılır. Üzerine tereyağı gezdirilerek fırında pişirilir ve şerbet dökülür. Tatlı, genellikle Antep fıstığı ve kaymakla servis edilir.

Tüm bu lezzetiyle damak çatlatan baklava çeşitlerine www.hacıhasanogullari.com.tr ‘den tek tıkla sipariş verebilirsiniz. Üstelik ramazan ayı boyunca tüm ürünlerde %15 indirim fırsatı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:50
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:24
Yatsı 22:03
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P