banner204

banner177

banner193

banner205

Başarılı bir iş başvurusu için en iyi ipuçları

Size uygun olduğunu düşündüğünüz bir rolle karşılaşmış olabilirsiniz. Bu piyasada, aynı pozisyon için yarışan pek çok kişi olması muhtemeldir. Peki rekabette nasıl öne çıkabilir ve mülakat için kapıdan içeri adımınızı atabilirsiniz?

YAŞAM 27.10.2022, 13:55
Başarılı bir iş başvurusu için en iyi ipuçları

İşte bir işe başvururken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli ipuçlarımızdan birkaçı.

Şirketi iyice araştırın

Bu role bir hevesle başvurmadığınızı gösterin. Başvurunuzun bir parçası olarak kullanabileceğiniz şirket hakkında detaylı bir araştırma yapın. Yakın zamanda herhangi bir ödül kazandılar mı? Tanınmış müşterilerle mi çalışıyorlar ya da yakın zamanda önemli veya yüksek profilli bir projeyi tamamladılar mı?

Yapabileceğiniz işle ilgili şeylere özellikle dikkat edin. Örneğin, bir inşaat şirketine başvuruyorsanız, projeleri hakkında bilgi edinmek için web sitelerine bakabilirsiniz.

Başvurmadan önce ev ödevinizi yapmak, bunun doğru rol olduğu konusunda size daha fazla güven vermekle kalmaz, aynı zamanda olası herhangi bir mülakat da dahil olmak üzere süreç boyunca etkilemenize yardımcı olabilir.

Özgeçmişinizi uyarlayın

İşletmeler sadece iş isteyen birini aramıyorlar. Onlar için çalışmak isteyen birini arıyorlar.

Bu nedenle, özgeçmişiniz role uygun hale getirilmelidir. Bu, her yeni rol için başvurduğunuzda toplu bir yeniden yazma yapmak anlamına gelmez. Belirli başarılardan bahsetmek veya yaptığınız belirli şeyleri daha fazla genişletmek kadar basit olabilir. Önemli olan bunun iş şartnamesiyle ilgili olmasıdır.

Listelenen temel yetkinliklere ve temel görevlere bakın ve bunları CV'nizde eşleştirin. Unutmayın, şirketler bir iş ilanı verirler çünkü bir ihtiyaçları veya sorunları vardır - bu nedenle kendinizi çözüm olarak konumlandırmanız gerekir.

CV'nizi uyarlamak özellikle kariyer veya sektör değiştiriyorsanız önemlidir, ki giderek daha fazla insan bunu yapmaya başlıyor. Bu durumda, aktarılabilir beceriler deneyimden daha önemli hale gelir. Örneğin, belki de finans dünyasında uzun süre çalıştınız, ancak mühendisliğe geçmek istiyorsunuz. O zaman sayısal ve problem çözme becerilerinizin yanı sıra verileri analiz etme yeteneğinizi de vurgulamak isteyebilirsiniz, çünkü bunlar mühendislikte de gerekli olan şeylerdir.

Benzer şekilde, çok fazla perakende deneyiminiz olabilir ancak şimdi bir kariyer değişikliğine karar vermiş olabilirsiniz. Odaklanmanız gereken iki temel alan, çoğu rolde kullanışlı olan kişiler arası ve müşteri hizmetleri becerileriniz olacaktır. Her işin, her yerde uygulanabilecek bazı aktarılabilir becerileri vardır.

Şartlar ne olursa olsun, aday takip sistemlerinden geçecek ve sonrasında da inceleyen işe alım uzmanını etkileyecek profesyonel görünümlü bir CV'ye ihtiyacınız vardır. Birçok aday tarafından kullanılan çevrimiçi bir CV oluşturma platformuna cüzi bir ücret ödeyebilir ve göz alıcı bir CV hazırlayarak işe alınma ihtimalinizi önemli ölçüde arttırabilirsiniz. Son yıllarda adaylar tarafından sıklıkla kullanılan çevrimiçi CV hazırlama platformu olan CVMaker'ı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz: https://www.cvmaker.com.tr

Kısa bir kapak notu ile biraz derinlik katın....

Harika bir CV'niz olsa bile, içine girebilecek çok fazla ayrıntı vardır. Nihayetinde bu, bir çalışan olarak sizin üst düzey bir özetinizdir. Mülakat (oraya gittiğinizde) işverenin sizin hakkınızda gerçekten iyi bir fikir edinebileceği yerdir.

İhtiyacınız olan şey CV'niz ile mülakat arasında bir köprü oluşturmaktır. Bu nedenle başvurunuza bir ön not veya mektup eklemeniz çok önemlidir.

İkincisine birazdan değineceğiz, ancak bir ön not, e-postanın veya başvuru formunun gövdesine yazdığınız oldukça kısa bir şeydir. İki veya üç paragraftan daha uzun olmamalıdır ve tam bir ön yazının gerekli olmadığı roller için kullanılır, örneğin bir şantiyede bir pozisyona başvuruyorsanız.

Temel olarak, işe alım yöneticisini özgeçmişinizi okumaya teşvik edecek kısa bir giriş niteliğindedir. Rolle ilgili olması gereken temel beceri ve deneyimlerinize genel bir bakış eklediğinizden emin olun. Ayrıca iletişim bilgilerinizi hatırlatmalı ve daha fazla bilgi için CV'nizi okumanızı isteyerek bitirmelisiniz.

Advertorial

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P