banner204

banner177

banner193

banner205

Metro Nilüfer'de temassız ve hızlı dijital alışveriş dönemi

Metro Türkiye, Nilüfer mağazasında yeni dijital alışveriş deneyimi teknolojisini hayata geçirdi

YAŞAM 18.11.2020, 16:30 18.11.2020, 16:39
Metro Nilüfer'de temassız ve hızlı dijital alışveriş dönemi

Metro Türkiye, Nilüfer mağazasında Metro Fast ile temassız ve hızlı dijital alışveriş deneyimi sunuyor

Metro Türkiye, Nilüfer mağazasında hayata geçirdiği Metro Fast teknolojisiyle müşterilere temassız ve kasa kuyruğunu ortadan kaldıran dijital bir alışveriş deneyimi sunuyor. Müşteriler bu çözüm ile birlikte alışverişlerini ürünlerini kasadan geçirmeden ve ödeme için kasa kuyruğu beklemeden gerçekleştirebiliyor.

Makine öğrenimi teknolojisi ile alışverişin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan ve Türkiye’de bu yönü ile bir ilk olan Metro Fast ile Bursalı müşteriler, ürünlerini mobil uygulama üzerinden barkod okutarak alışveriş arabalarına ekleyebiliyor ve alışverişin sonunda saniyeler içinde sepetin doğrulamasını yaparak doğrudan ödeme yapabiliyor. Ağustos ayından bu yana Bursa mağazasında 3500’e yakın müşterinin kullandığı Metro Fast’i, müşterilerin yüzde 80’i tekrar kullanıyor.

17 Kasım - 30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunma amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Metro Türkiye, dijitalleşme yolunda sunduğu çözümlere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Metro Türkiye, özellikle pandemi ile birlikte tüketiciler için önemi artan temassız ve hızlı alışveriş beklentisine uygun olarak Bursa’daki Nilüfer mağazasında Metro Fast çözümünü hayata geçirdi.

Hızlı, temassız ve makine öğrenimi ile kontrol edilebilen ve Türkiye’de sektörde bu yönü ile bir ilk olan Metro Fast, kasada beklemeden ödeme yapılmasını mümkün hale getiriyor ve kasada geçirilen süreyi dakikalardan saniyelere indiriyor. Bu yeni çözüm ile müşteriler, Metro Fast mobil uygulamasını telefonlarına indirerek alışveriş sırasında satın alacakları ürünlerin barkodlarını bu uygulamaya okutarak alışveriş arabalarına ekliyor. Tüm ürünleri aldıktan sonra alışveriş arabalarını elektronik kontrol noktası adı verilen bölüme yerleştirerek, ürünlerin doğrulamasını makine öğrenmesi sayesinde saniyeler içinde sağlıyor ve ürünleri kasadan geçirmeden ödeme noktasına ulaşabiliyor. Ödeme işlemini de yapan müşteriler, alışverişlerini temassız ve hızlı bir şekilde tamamlayabiliyor. Bursalı müşteriler ayrıca Metro Fast uygulaması sayesinde alışveriş toplam tutarını kasaya gelmeden görüp kontrol edebilecekleri gibi alışverişleri boyunca kendilerine sunulan özel fiyatları da alışverişleri boyunca takip edebiliyor.

“Fiziksel ortamda dijital alışveriş deneyimi sunuyoruz”

Metro Fast çözümüyle ilgili açıklamada bulunan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Modern tüketici, zamandan tasarruf edeceği ve en verimli şekilde hizmet alabileceği bir yöntem arayışında. Biz de müşterilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamak adına mobil aplikasyondan mağaza içinde sıra beklemeden temassız ve hızlı alışverişe kadar dijital çözümler üzerinde çalışıyoruz. Müşterilerimizin kasada bekleme dönemini bitiren ve alışveriş için toplamda harcanan süreyi dakikalara düşüren böylesi önemli bir uygulamayı Bursalıların kullanımına sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çözümümüzle ayrıca müşterilerimizin pandemi döneminde artan hızlı ve temassız ödeme ihtiyacını tam olarak karşılamış oluyoruz. Türk mutfağı ve değerlerini koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürürken ülkemizde öncü projelere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Müşterilerin yüzde 80’i tekrar kullanıyor”

Türüng sözlerine şu şekilde devam etti:Metro Fast çözümümüzü Nilüfer mağazamızda hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimizin bu çözümümüze gösterdiği ilgi de yaptığımız çalışmanın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Ağustos ayında faaliyete aldığımız teknolojimizi Kasım ayı itibarıyla 3500’e yakın müşterimiz kullandı ve toplam 10.599 alışveriş gerçekleştirildi. Tüm bu alışverişler Bursa mağazamızda ortalama 11 dakika gibi bir sürede tamamlandı. Ayrıca geçtiğimizin ayın verilerine göre, Bursa mağazamızda Metro Fast’i bir kez kullanan müşterilerimizin yüzde 80’inin dijital çözümümüzü kullanması da müşterilerimizin memnuniyetini kanıtlıyor.”

Metro Fast Nasıl Çalışıyor?

Aşağıdaki adımları uygulayarak hızlı ve temassız ödeme ile eşsiz bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • iOS veya Android akıllı telefonunuz için uygulama mağazalarından Metro Fast uygulamasını indirin.
  • Alışveriş arabasında yer alan QR kodu okutun.
  • Metro kartınızda yer alan barkodu okutun.
  • Aldığınız her ürünün barkodunu okutarak arabaya yerleştirin.
  • Kasa alanına geldiğinizde alışveriş arabasını Metro Fast elektronik kontrol noktasına yerleştirin ve ardından doğrulamayı tamamlamak için QR kodu okutun.
  • Ödeme noktasında ödemenizi yaparak alışverişinizi tamamlayın.

Şu an Bursa’da Nilüfer mağazasının yanı sıra İstanbul’da Kozyatağı, Güneşli, Kâğıthane, Ankara’da Etlik ve İzmir’de Gaziemir mağazalarında da aktif olarak kullanılan Metro Fast çözümü, 2021 yılında diğer Metro mağazalarında da hayata geçirilmeye başlanacak.

Uygulama, iOS ve Android mobil uygulama mağazalarında Metro Fast ismi ile aratılarak indirilebilir.

Metro Türkiye Hakkında

Dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden Metro, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 1990 yılından günümüze, Türk mutfağının daimiyetini sağlama ve gelecek nesillere miras bırakma amacını üstlenmektedir. Metro Türkiye, HoReCa (otel, restoran, kafe) sektörü için bir mutfağı oluşturan tüm hizmetleri sağlarken yaklaşık 4.500 çalışanıyla 21 şehirde, 37 mağazasıyla profesyonellerin kendileri ve iş yerleri için ihtiyaç duydukları 40 bin çeşit ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır. Türk mutfağına dair çalışmalarını ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri dikkate alarak hayata geçiren ve bu nedenle Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin de sahibi olan Metro Türkiye, et ve balık izlenebilirliğinden sürdürülebilir balıkçılığa, gıda atığı projelerinden Coğrafi İşaretli Ürünler projesine kadar tüm çalışmalarıyla yerel değerlerin kayıt altına alınıp gelecek nesillere miras bırakılmasına katkı sunmayı hedeflemektedir. Metro Chef, Metro Professional, Metro Premium, Aro, Rioba ve Sigma isimli kendi markalarını bünyesinde bulunduran şirket, tüm mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan bir standart olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını da yüzde 100 uygulamaktadır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P