banner177

banner193

NOI MİNİKO PROJESİ'NE ULUSLARARASI ÖDÜL

Bursa İç Mimarlar Odası 2. Başkanı yüksek İç mimar Nehir Özbey'in başlatıp yürütücülüğünü üstlendiği "Dünyayı Verelim Çocuklara – Miniko" projesi, çocuklara yönelik özel tasarımı ve etkinlik alanı sunması ile dikkat çekiyor. Projede, depremin etkilerini hafifletmeye çalışmak ve çocuklara renkli bir dünya sunarak eğitim hayatlarına devam etmelerini sağlamak adına özel konteyner kreşler tasarlandı.

YAŞAM 20.02.2024, 14:28
NOI MİNİKO PROJESİ'NE ULUSLARARASI ÖDÜL

Standart bir konteyner, içi ve dışı gönüllüler tarafından rengarenk boyanarak 20 çocuğun etkinlik yapabileceği şekilde düzenlendi. Küçük alanda birçok depolama çözümü ve farklı kullanım şekilleri tasarlanarak çocuklara dinamik bir öğrenme ortamı sağlandı.

Bu tasarıma dört mevsim kullanılabilmesi için  klimalar ve görsel destek sağlamak amacıyla televizyonlar yerleştirildi. 1 yıldır yürütülen çalışmalar sonucunda 7 adet kreş aktif olarak hizmet vermeye başladı. Konteyner kreşler, birçok dernek ve firmanın bağışlarıyla NOI tarafından hazırlandı. Proje henüz tasarım aşamasında iken Nilüfer Belediyesi'nin sağladığı lojistik destek ile üretimden sonraki süreç oldukça kolaylaştı.

Bugün Minikolar, yaklaşık 300 çocuğun eğitim alması için kullanılıyor. Özbey yaptığı açıklamada “Projenin güzel sonuçlar doğurması ve büyük bir ihtiyacı karşılaması bizi daha fazla çalışmaya teşvik etti.

Bu yüzden Miniko Derneği’ni kurmaya ve çalışmalarımızı dernek çatısı altında devam ettirmeye karar verdik. Tabi hali hazırda olan mobil kreş projemizi, derneğimizin ilk çalışması olarak devam ettireceğiz. Deprem bölgesinde hala kreş ihtiyacını olduğunu biliyoruz. Destekler ile birlikte biz Minikolar üretip çocuklara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlk destekçilerimizden biri olan Koza Lions Kulubünün başvurusu neticesinde, Miniko projesi ülke birincisi olmak ile kalmayıp, Uluslararası Lions Yönetim Kurulu tarafından verilen İyilik Önemlidir (Kindness Matters Award) ödülünü kazandı. Miniko projesinin kurucusu Nehir Özbey, "Başta projemizin ödül almasına vesile olan Bursa Koza Lions Kulübü'ne ve sonrasında daha fazla çocuğa ulaşmamız için yardımcı olan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P