Standart bir konteyner, içi ve dışı gönüllüler tarafından rengarenk boyanarak 20 çocuğun etkinlik yapabileceği şekilde düzenlendi. Küçük alanda birçok depolama çözümü ve farklı kullanım şekilleri tasarlanarak çocuklara dinamik bir öğrenme ortamı sağlandı.

Bu tasarıma dört mevsim kullanılabilmesi için  klimalar ve görsel destek sağlamak amacıyla televizyonlar yerleştirildi. 1 yıldır yürütülen çalışmalar sonucunda 7 adet kreş aktif olarak hizmet vermeye başladı. Konteyner kreşler, birçok dernek ve firmanın bağışlarıyla NOI tarafından hazırlandı. Proje henüz tasarım aşamasında iken Nilüfer Belediyesi'nin sağladığı lojistik destek ile üretimden sonraki süreç oldukça kolaylaştı.

Bugün Minikolar, yaklaşık 300 çocuğun eğitim alması için kullanılıyor. Özbey yaptığı açıklamada “Projenin güzel sonuçlar doğurması ve büyük bir ihtiyacı karşılaması bizi daha fazla çalışmaya teşvik etti.

Bu yüzden Miniko Derneği’ni kurmaya ve çalışmalarımızı dernek çatısı altında devam ettirmeye karar verdik. Tabi hali hazırda olan mobil kreş projemizi, derneğimizin ilk çalışması olarak devam ettireceğiz. Deprem bölgesinde hala kreş ihtiyacını olduğunu biliyoruz. Destekler ile birlikte biz Minikolar üretip çocuklara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güzellik merkezi seçiminde önemli etmenler Güzellik merkezi seçiminde önemli etmenler

İlk destekçilerimizden biri olan Koza Lions Kulubünün başvurusu neticesinde, Miniko projesi ülke birincisi olmak ile kalmayıp, Uluslararası Lions Yönetim Kurulu tarafından verilen İyilik Önemlidir (Kindness Matters Award) ödülünü kazandı. Miniko projesinin kurucusu Nehir Özbey, "Başta projemizin ödül almasına vesile olan Bursa Koza Lions Kulübü'ne ve sonrasında daha fazla çocuğa ulaşmamız için yardımcı olan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi