banner209

banner177

banner193

Teraryum Nedir? Nasıl Yapılır?

Minyatür bir bahçe veya orman yaratmanızı sağlayan tasarım ürünlerin başında teraryumlar geliyor. Şeffaf ve dayanıklı bir malzeme içerisinde oluşturan renkli dünyaları teraryum olarak tanımlayabiliriz. Minyatür yaşam alanları sunan teraryumlar ev ve işyeri gibi alanlara renk katan güzelliklerin başında geliyor. Elinizdeki malzemelerle sevdiklerinizi ya da kendinizi mutlu etmek için çeşitli teraryumlar hazırlayabilirsiniz. Oldukça kolay bir şekilde malzemeleri temin ederek teraryum yapmanız mümkün.

YAŞAM 30.03.2022, 11:20
Teraryum Nedir? Nasıl Yapılır?

İşte teraryum yapmanın incelikleri;

Teraryum Malzemeleri

Ev ortamında teraryum hazırlamak için belli başlı temel malzemelere sahip olmanız gerekiyor. Aşağıdaki malzemeleri tamamlayarak teraryum için ilk adımı atabilirsiniz.

  • Cam bir kap, fanus ya da büyük bir ampül

  • Çakıl taşı veya küçük taşlar

  • Aktif kömür, mangal kömürü

  • Torf toprak

  • Teraryuma uygun bitkiler

  • Süs malzemeleri

  • Sevdiğiniz yapay veya canlı çiçek çeşitleri

Teraryum Yapım Aşamaları

Teraryumları satın almak yerine kendiniz yapmayı düşünüyorsanız öncelikle ihtiyacınızolan fanus, kavanoz veya ampulü ele alın. Yeterince derin ve geniş bir kap tercih etmek uygulamayı daha kolay hale getirecektir. Minik bir bahçe yapmak için gereken ana malzemeyi belirledikten sonra içerisine girecek ürünlere odaklanabilirsiniz.

İlk olarak belirlediğiniz kabın en altına çakıl taşlarını döşeyerek başlayın. Burada çakıl taşları sadece görsel amaçla kullanılmıyor. Drenaj sağlamak ve bitki köklerinin hava almasına yardımcı olmak için çakıl taşları önemli bir detay.

Çakıl taşlarının üzerine aktif kömür parçalarını ekleyerek devam edebilirsiniz. Kömür kullanımı sayesinde bitkilerde ve toprakta oluşabilecek bakterilerin önüne geçebilirsiniz. Daha sonra kömürlerin üzerine torf dökerek elinizle bastırın. Torf sayesinde bitkileriniz sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edebilir. Bu aşamayı da tamamladıktan sonra bitkilerinizi fanusa yerleştirme zamanı. Kabın içerisinde minik çukurlar açarak önce bitkileri ardından diğer dekoratif ürünleri yerleştirebilirsiniz.

Bundan sonrası sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalıyor. Canlı ve hoş bir görünüm elde etmek için teraryumunuza özel bir konsept belirlemeyi unutmayın. İşte evde teraryum hazırlamak bu kadar kolay!

Hazır teraryum seçenekleri ve daha fazlası için https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P