banner209

banner177

banner193

ULUDAĞ, TARİHİNİN EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Kış turizminin vazgeçilmez adresi Uludağ, bu yıl önce pandemi sonrada yaşanan kuraklık nedeniyle tarihinin en zor günlerini geçiyor. Bursa turizminin önemli noktalarından biri olan Uludağ’da koronavirüs salgını nedeniyle turist sayısının azlığı dikkat çekerken hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle de işletme sahipleri ve çalışanlar kara kara düşünüyor.

YAŞAM 03.01.2021, 20:17
ULUDAĞ, TARİHİNİN EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR


Haber: Ramazan Aydoğdu- Bursahaberdar

Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı ve kış turizminin önemli duraklarından biri olan Uludağ geçmiş yılların aksine tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken salgına karşı alınan tedbirler ve kısıtlamalar Bursa’nın cennet köşesi Uludağ’ı da etkisi altına aldı. Son yılların en kurak kışını yaşayan Bursa’da birçok baraj ve gölet kuruma noktasına gelirken, Marmara’nın en yüksek dağında ise durum iç karartıyor.

ULUDAĞ’DA SESSİZ KIŞ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında otel, kafe ve birçok eğlence mekanı kısıtlamalarla birlikte zor günlerden geçiyor.  2019 yılında yüzde yüz doluk oranıyla hizmet veren işletmeler 2020’de yüzde yirmi doluluk oranıyla kışı geçiriyor.  Otellerin boş olmaması sebebiyle geçtiğimiz yıllara göre fiyatlarda bir artış gözlemlenmezken birçok işletme ise çeşitli kampanyalarla Uludağ’ın eski günlerine dönmesi için yoğun mesai harcıyor.

PİSTLERDE KAR ENDİŞESİ SÜRÜYOR

Yerli ve yabancı turistlerin Uludağ’ı tercih etmelerinin en büyük sebeplerinden olan kayak pistlerinde durum korkutucu. Geçmiş yıllara göre kar yağışının beklenen seviyede olmaması birçok pistte kayak yapmaya yetecek kadar karın olmaması otellerde konaklayan turistlerin ve işletmelerin hayal kırıklığına sebep oldu. Son olarak 2020’nin son günlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte sessiz sedasız 2021’e giriş yapan Uludağ’da herkesin tek dileği eski günlere dönmek. Öte yandan kar yağışı ile birlikte Uludağ’da önümüzdeki günlerde hareketlilik olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P