banner204

banner177

banner193

banner205

YÜRÜYEMEZ DENİLEN KADIN BURSA'DA YÜRÜDÜ

Ülkesinde geçirdiği kaza neticesinde bir daha yürüyemez denen Cibutili yaşlı kadın, başarılı protez kalça ameliyatıyla Bursa’da ayağa kalktı.

YAŞAM 26.11.2020, 12:34
YÜRÜYEMEZ DENİLEN KADIN BURSA'DA YÜRÜDÜ

Doğu Afkira’nın Cibuti ülkesinde geçirdiği kaza sonucu 2 kez ameliyat olan 67 yaşındaki Saada Ahmed Alwane, Bursa’da yapılan başarılı operasyonla tekrar ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşadı. 2,5 yıldır bir adım dahi atamayan Saada Ahmed Alwane, bebekler gibi yeni yeni adımlarıyla ayağa kalkmayı başardı. Yaşadığı mutluluğu şükrederek dile getiren yaşlı kadın, emeği geçen tüm doktor ekibine teşekkür etti.


Yurt dışında yapılan ameliyatlardan sonra hastanın hiçbir şekilde yürüyemediğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Oktay Nar, “Yaklaşık 3 yıldır yürümeyen hastanın sol kalçasında yaptığımız operasyonla, kalça protezi eklemi yerleştirdik. Şu an yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladı. Hastamıza daha önce yapılan operasyonlarda başarılı olunamamış. Biz sorunlu bölge için kalça protezi uygulaması gerçekleştirdik. Kalçanın oynayan yerinin değiştirilerek yerine protez platin uygulayarak birbirinin hareketini sağladık. Hastamız da artık güvenli bir şekilde yürüyebilecek. Tabi ki yapmaması gereken bazı hareketler olacak. Örneğin eğilerek çorabını giyemeyecek. Bir de uzun zamandır yürümediği için bazı kasları da zayıf onları da gerekli egzersizlerle geliştireceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P