banner177

banner193

AYDIN: YENİŞEHİR, TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK

Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın, 1 Nisan sabahı itibariyle hayata geçirecekleri yeni proje ve yatırımlarla ilçesinin üretim ve kalkınmada Türkiye’ye model olacağını söyledi.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 20.03.2024, 12:04
AYDIN: YENİŞEHİR, TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın, yeni döneme dair proje ve yatırımlarını vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor. MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İleri’yle birlikte mahalle ziyaretlerini sürdüren, dernek ve meslek odalarının yönetimleriyle bir araya gelen Davut Aydın, sosyal belediyecilik başlığında yapacakları çalışmaların üzerinde durdu. Davut Aydın, çiftçisinden işçisine öğrencisinden ev hanımına toplumun her kesimini düşünen ve ilkelerini MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin belirlediği Üretken Belediyecilik modeliyle Yenişehir’i ihya etmeye devam edeceklerini söyledi.
“1 Nisan sabahından itibaren kolları sıvayıp, hiç vakit kaybetmeden yeni proje ve yatırımlarla Yenişehir’imizi üretim ve kalkınmada Türkiye’ye model bir ilçe haline getireceğiz” diyen Davut Aydın, sosyal belediyecilik başlığında geçen dönemde olduğu gibi yine önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.


 
YENİŞEHİR EMEKLİ EVİ

Öncelikle Yenişehir’e bir emekli evi kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Aydın, “Sadece emeklilerimize hizmet verecek sosyal tesisimizde, ilk çaylar benden olacak. Tesis aileleriyle birlikte emeklilerimize uygun ücret tarifesiyle hizmet sunumu yapacak. Yine bu tesiste gençlerimizle emeklilerimizi tecrübe paylaşımı ve kültürel aktarım gibi önemli konu başlıklarında düzenli olarak buluşturacağız. Bununla birlikte ilçemize yerleşen veya bu toprakların çocuğu olan, kamu ve özel sektörden emekli bürokrat, öğretmen, asker, mühendis ve bilim insanı gibi alanında uzman ve tecrübe paylaşımına açık büyüklerimizin yönetim ve üyeliğinde bir Bilgeler Heyeti kuracağız. Birbirinden kıymetli büyüklerimizin öneri ve eleştirilerini gençlerimiz gibi bizler de dikkate alacağız” dedi.
Emeklilere yönelik eşleriyle birlikte katılabileceği kültür gezileri düzenleyeceklerine değinen Davut Aydın, şöyle devam etti:
“Bizi bugünlere getiren büyüklerimizi hiçbir zaman ihmal etmeyeceğiz. Bu kapsamda Ataya Hürmet Projemizi de hayata geçireceğiz. İlçemizde evde sağlık ve bakım desteği alan yaşlılarımızın; oturdukları konutların periyodik temizliği, ev eşyaları gibi elektrik ve su tesisatlarındaki arızaların tamiriyle belediye bünyesinde kuracağımız özel bir ekip ilgilenecek. Bu birim yaşlılarımızın kişisel bakım ihtiyaçlarını da karşılayacak.”


 
YENİŞEHİR ÖĞRETMEN EVİ
Yeni dönemde Yenişehir’e özel veya resmî kurumlarda çalışan veya emekli olan tüm eğitimcilere konaklama imkânı da sunan sosyal tesis kazandıracaklarını bildiren Başkan Davut Aydın, söz konusu tesisten öğretmenler öncelikli olmak üzere bütün kamu çalışanlarının eşleriyle birlikte istifade edebileceklerini açıkladı. Öğretmenler gibi öğrencilere yönelik projelerini de sıralayan Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın, şöyle devam etti:
“Biliyorsunuz geride bıraktığımız 5 yılda çocuklarımız, gençlerimiz için ilçedeki bütün sosyal tesisleri, eğitim programlarını, sportif faaliyetleri ücretsiz olarak sunduk. Onlara spor yapabilecekleri birçok tesis kazandırdık. Okulların boyadan tamirata bütün ihtiyaçlarını karşıladık. Yeni dönemde de çocuklarımızı ve gençlerimizi önceledik. İlçemizde özel eğitim kurumlarında okuyanlar dahil olmak üzere ana okulundan liseye tüm öğrencilerimizin Çoklu Zekâ Testleri ile yeteneklerinin tespitini yapacağız. Her yıl tekrarlayacağımız bu testlerin sonucuna göre çocuklarımızın açacağımız özel kurslara yönlendireceğiz. Yine son 5 yıldır ilçemizde mezuna kalan öğrencilerimize yönelik açtığımız ücretsiz üniversite hazırlık kurslarının kapsamını genişletiyoruz. Yeni dönemde ayrıca Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ile beden eğitimi ve spor yüksek okulları (BESYO) sınavlarına hazırlık kursları açacağız. Yine lise1. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz sayısal ve sözel kurslar düzenleyeceğiz.”
 
BİR OY BANA BİR OY AKTAŞ’A
Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Davut Aydın, sosyal belediyecilik başlığında daha birçok çalışmaya imza atacakları Osman Gazi’nin kurduğu Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Yenişehir’i ihya etmeye devam edeceklerini belirterek, “Yenişehir’de şahsıma, Bursa Büyükşehir’de Sayın Alinur Aktaş’a vereceğiniz oylarla; ayırmadan, ayrışmadan Yenişehir’imiz, Bursa’mız ve Türkiye’miz için canla başla çalışmaya ve sözümüzün arkasında milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı için şahlanışın en güçlü hissedildiği şehirlerimizden biri Yenişehir olacak” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P