Özel Haber: Sercan Güler 

11 yıldır Ahşap Yakma ve Daglama Sanatı ile uğraştığını ifade eden Hüseyin Erbaş kişisel üçüncü sergisi olduğunu ifade ederken şunları söyledi,  “35 tane tuval askıda olan eserim burada sergileniyor. Onların yanı sıra 20 tane de ufak çalışmalarım burada sergileniyor. Dileyen vatandaşlarımız beğendiği eseri satın alabiliyor”

BURSALILARI SANATLA TANIŞTIRDI

Yıldırım Halk Eğitim Merkezi’nde Bursa Ahşap Yakma Sanatı Kursu’nun ilk defa kendisinin verdiğini ifade eden Erbaş, “Yıl-Mek sayesinde birçok sergide yer aldım. Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Kültür Sanat Grubu ve Bursa Kültür Sanat Festivali dahil olmak üzere ortalama 30 tane sergide Bursalılara bu sanatı sevdirmeye çalıştım. Bursa’da artık sevilen sanat haline geldi 100’e yakın kişi bu eserleri icra ediyor Bursa’da buda beni mutlu ediyor. “ dedi

“KAPSAM DIŞI BIRAKILIYORUZ”

Erbaş şöyle devam etti, “4000 yıllık bir sanat olduğu biliniyor Osmanlı ve Selçuklu zamanlarında bu sanat icra edilmiş ancak bu sanat ne geleneksel olarak kabul ediliyor ne de unutulmuş olarak kabul ediliyor. Bu yüzden bir yerde görev almakta zorlanıyoruz. Faaliyette bulunmakta zorlanıyoruz. Kapsam dışında bırakılıyoruz.”

AVRUPA’DA DERSİ VAR TÜRKİYE’DE İLGİ YOK

Eserlerin nasıl yapıldığı ile ilgilide bilgiler veren Hüseyin Erbaş, “Tamamı ahşap üzerine yapılıyor. Hiçbir boya işlemi yok.  Bu sanatı yapacak kişinin resim yeteneği ve kabiliyeti olması gerekiyor. Kızgın demir ile gölgelemesini yapıyoruz. Herkes yeteneğine göre farklı gölgeleme metotları uyguluyor.  Asıl önemli olan bunu işlemesi. Kişinin yeteneğine göre bir eseri ortaya çıkarmak bir hafta ile 4 hafta arasında değişiyor. Avrupa’da bu sanatın dersi bile var ama Türkiye’de ismini bilen bile yok” dedi.