banner201

banner177

banner207

CİNSEL SALDIRI SONRASINDA ENGELLİ OLMUŞTU! O ZANLININ CEZASI İSYAN ETTİRDİ

Antalya'da M. K. isimli şahıs, çalıştığı eğlence merkezinden çıkan Çiğdem Yaylak'ı taksi durağına bırakma bahanesiyle aracına aldıktan sonra mobilya imalathanesine götürüp cinsel saldırıda bulundu. 8 ay sonra intihar teşebbüsü nedeniyle Çiğdem Yaylak yüzde 99,9 engelli kaldı. Cinsel saldırıda bulunan Murat Kaya, 16 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

ASAYİŞ 08.04.2021, 12:25
CİNSEL SALDIRI SONRASINDA ENGELLİ OLMUŞTU! O ZANLININ CEZASI İSYAN ETTİRDİ

Antalya'da iki yıl önce eğlence merkezinde çalışan Çiğdem Yaylak, mesai bitimi evine gidecekti.

Yaylak, işyeri sahibinin yönlendirmesiyle Murat Kaya'nın aracına bindi. Ancak zanlı, 29 yaşındaki kadının araçtan inmesine izin vermedi, darbettiği kadına cinsel saldırıda bulundu.

Gözaltına alınan Murat Kaya ve işyeri sahibi, serbest bırakıldı.

Zanlıların bırakıldığını öğrenen Çiğdem Yaylak, yaşamına son vermek istedi. Son anda kurtarılan kadın, yüzde 99 engelli olarak yatağa bağımlı hale geldi.

İki ay önce adli kontrol hükümlerini yerine getirmediği için tutuklanan sanığın cezası belli oldu. Murat Kaya, 16 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Diğer sanık ise beraat etti. Cezayı az bulan aile, hukuk mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan ailenin avukatı Bilgenur Yalçın, verilen cezanın tatmin edici olmadığını belirterek, sanığa indirim uygulanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Avukat Serap Kaya İncir de "Bugün en azından halk arasında 'kravat' indirimi olarak bilinen indirimin yapılmaması bizi mutlu etti. Bugün itibarıyla davayı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacağız. Orada da duruşmalı inceleme talep edeceğiz. Mücadelemize devam ederek, sanıkların hak ettikleri cezayı almaları için her türlü mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

Anne Hülya Baran ise sanık G.K.'nin de ceza almasını beklediğini ancak almadığını belirterek, "Biz bu davayı medyaya taşımasaydık bu şahıs, tutuklanmayacaktı. Medyadan Allah razı olsun. Onların sayesinde sesimizi duyurduk ve ceza aldı ancak bu ceza asla beni tatmin etmedi. Sanık, kızımın uyuşturucudan dosyası olduğunu söyledi. Doğru söylüyorsa o kanıtı ortaya koymalıydı. Ben bugün 25 yıl hapis beklerken, 16 yıl 9 ay hapis verildi. Benim kızıma, Murat Kaya'nın ağabeyinin arabasının camını kırdı, diye 20 bin TL ceza verildi. Benim kızımın hayatına kim, ne verecek?" diye konuştu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P