banner177

banner193

İZMİR'DE İKİ FARKLI NOKTADA ORMAN YANGINI ÇIKTI

İzmir’de iki ayrı orman yangını çıktı. Güzelbahçe'de yerleşim yerlerine yakın bir bölgede başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Urla'da ise İzmir - Çeşme Otoyolu'nda yanan bir araçtan sıçrayan alevler ormanı yaktı. Yangın nedeniyle İzmir - Çeşme Otoyolu bir süre trafiğe kapatıldı. Her iki yangına da hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

ASAYİŞ 30.07.2023, 17:49
İZMİR'DE İKİ FARKLI NOKTADA ORMAN YANGINI ÇIKTI

İzmir'de iki ayrı noktada orman yangını çıktı.

Güzelbahçe ve Urla’da İzmir-Çeşme Otoyolu’ndaki bir araçta başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangında alevlerle mücadele sürüyor. 

İZMİR - GÜZELBAHÇE

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Yaka Mahallesi'nde yerleşim birimleri yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının kontrol altına alınması için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 3 dozerle çalışma başlatıldı. 

İZMİR - URLA

Güzelbahçe’deki yangın sürerken, İzmir'den bir yangın haberi daha geldi.

İzmir-Çeşme Otoyolu üzerindeki Urla - Zeytinler kavşağı mevkisinde seyir halindeki bir otomobilde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Sürücü tarafından güvenlik şeridine çekilen otomobildeki yangın, yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. 

OTOYOL BİR SÜRE TRAFİĞE KAPATILDI

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü askeri olmak üzere 12 helikopter, 18 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale ediliyor.

Yangının rüzgarın etkisiyle yolun karşı tarafına da sıçraması üzerine İzmir-Çeşme Otoyolu güvenlik amaçlı çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Otoyol üzerinden İzmir'den Çeşme istikametine giden araçlar Mordoğan yol ayrımında, Çeşme'den İzmir istikametine seyreden araçlar da Zeytinler kavşağından İzmir-Çeşme kara yoluna yönlendirildi.

Otoyolda trafik bir süre sonra normale döndü.

İZMİR - KEMALPAŞA (ALEVLER KONTROL ALTINDA)

Kemalpaşa ilçesindeki yangın, Atatürk Mahallesi Tepeevler mevkisinde saat 12.00 sıralarında başladı.

Yerleşim birimlerine yakın konumda ve sarp arazideki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve TOMA araçları sevk edildi.  Yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P