banner177

banner193

KABİR ARKASI TUVALET REZALETİ... BURSA VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bursa önemli dini yapılarıyla inanç turizminin en önemli noktalarından biri olurken birçok kabir ve türbe Bursa’da yer alıyor. Bu kabirlerden biri olan Tuzcu Baba kabri ise görenleri hayrete düşürdü. Kabrin arkasına yapılan tuvaletler sosyal medyada kullanıcıların tepkisine neden olurken, Bursa Valisi Yakup Canbolat konu ile ilgili çalışmaları başlattığını duyurdu. İşte detaylar

ASAYİŞ 10.08.2021, 15:55 10.08.2021, 16:01
KABİR ARKASI TUVALET REZALETİ... BURSA VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Nalbantoğlu Mahallesi'ndeki Tarihi Tuz Pazarı bölgesinde çekilen kabir fotoğrafı tepki çekti.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın fetih ordusunda bulunan ve gerçek ismi Halid Efendi olan Tuzcu Baba'ya ait olduğu iddia edilen mezarın, tuvaletlerin yanı başında olması sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Bir sosyal medya kullanıcısının mezarın fotoğrafını Bursa Valisi Yakup Canbolat'a göndermesi üzerine, Vali tarafından verilen talimatla harekete geçildi.

BURSA VALİSİ CANBOLAT: İNCELİYORUZ

Öte yandan Bursa Valisi Yakup Canbolatbursahakimiyet'e yaptığı açıklamada, "Osmangazi Tuz Pazarı civarında. İlgili kişileri görevlendirdim. Muhtemelen bir makam kabri gibi birileri ihdas etmiş. Net bilgi yok ancak kabri uzmanlara inceletiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P