banner204

banner177

banner193

banner205

NİLÜFER'DE YENİ EVLERİNDE ELEKTRİKSİZ KALDILAR

 Bursa'da kentsel dönüşüm yapılan 400 daireli sitede müteahhit ve elektrikçi anlaşamadı, yeni evlerine ilk kez taşınan sakinler karanlıkta kaldı.

ASAYİŞ 28.08.2022, 10:16
NİLÜFER'DE YENİ EVLERİNDE ELEKTRİKSİZ KALDILAR

Nilüfer ilçesinde evlerini kentsel dönüşüme veren vatandaşlar 5 yılın ardından yapımı tamamlanan Ataevler Mahallesi'ndeki sitede evlerine taşındı. Hak sahipleri, yeni taşındıkları evlerinde şantiye elektriğini kullanmaya başladılar.

İnşaatları yapan müteahhit ile elektrikçi arasında anlaşmazlık yaşanınca elektrik kablolarını döşeyen elektrikçi ev sahiplerinden daire başı 3 bin lira ücret istedi. Ev sahipleri de bunu kabul etmeyince elektrikçi evlere giden kabloları söktü.

Yeni taşınan ev sahipleri de evlerinde elektriksiz kaldı. Günlerdir evlerinde karanlıkta kalan vatandaşların buzdolaplarındaki ürünleri de bozuldu. Evlerine bir an önce elektrik gelmesini isteyen vatandaşlar yetkililerden çözüm istiyor.


Yeni taşındıkları evlerinde elektriksiz kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, "Biz kentsel dönüşüme evlerimizi verdik evlerimiz bitti, evlerimize aylar önce taşındık. Şu anda evlerde şantiye elektriği var. Biz bu elektriği kullanıyorduk. Bizden 3 bin lira para istediler. Biz de kabul etmedik. Evlere elektrik tesisatı çeken elektrik firması daire başına 3 bin lira ücret istedi. Daire sahipleri olarak bu ücreti ödemeyi kabul etmedik. Kabloları söküp götürdüler evlerimizde elektriksiz kaldık. Müteahhit çözülecek diyor. Evlerde elektrik yok ne yapacağımızı şaşırdık. Dolaplarımız çalışmıyor karanlıkta kaldık. Biz çözüm bekliyoruz" dedi.

Yorumlar (1)
Site yönetimi 2 yıl önce
Uedaş 26 austos saat 17:48 de attığı sms mesajında iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söylüyor. Bölgedeki yoğunluk sebebiyle Trafo yenileme çalışması yapılıyor. Kentsel dönüşümle bölgede nufus arttığı için bu çalışmalar elzemdir. Dolayısıyla gün boyu elektrikler kesilmiştir. Ve bu mesaj olarak cep nosu kayıtlı tüm müşterilere gönderilmiştir. Yapılan yanlış haberin düzeltilmesini rica ediyoruz.
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P