Belediye başkanı barajın ortasından çağrı yaptı | İlçenin
suyu bitmek üzere - 1

Yaklaşık 65 bin nüfuslu Keşan’a içme suyu sağlayan ve 56 milyon metreküp kapasiteli Kadıköy Barajı’nın doluluk oranı kuraklık nedeniyle 2,5 milyon metreküpe kadar düştü.

Belediye başkanı barajın ortasından çağrı yaptı | İlçenin
suyu bitmek üzere - 2

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçeye içme suyunun sağlandığı barajdaki doluluk oranının, kritik seviyeye gerilediğini belirterek, vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

Belediye başkanı barajın ortasından çağrı yaptı | İlçenin
suyu bitmek üzere - 3

“HİÇ BARAJIN ORTASINA YÜRÜYEREK GELMEMİŞTİM”

Su seviyesindeki düşüş nedeniyle barajın ortasına kadar yürüyen Helvacıoğlu, “4,5 yıllık başkanlık hayatımda hiç barajın ortasına yürüyerek gelmemiştim.” dedi.

Belediye başkanı barajın ortasından çağrı yaptı | İlçenin
suyu bitmek üzere - 4

Barajdaki suyun bitme aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Helvacıoğlu, “Önlemler alıyoruz ama Kadıköy Barajı için üzgünüm. Bulunduğum yer, kıyı falan değil; şu an baraj gölünün ortasındayım. 56 milyon metreküp su kapasitesi olan Kadıköy Barajı artık 2-3 milyon metreküpün altına düştü. Yüzde 4 seviyesine geriledi.” dedi.