banner201

banner177

banner207

BAŞKAN AKTAŞ: KAR ETMİYORUZ ZARAR EDİYORUZ

Göksu Güngören Özgür ve Özay Şendir'in sunduğu 'Ne Oluyor?' programına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, İBB ve ABB'nin ulaşımda yaptığı zamları "Biz ulaşımdan kar etmiyoruz biz de zarar ediyoruz ama ulaşım bir hak bir temel ihtiyaç." diyerek tepki gösterdi.

BAŞKAN AKTAŞ: KAR ETMİYORUZ ZARAR EDİYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçtiğimiz günlerde CNN Türk ekranlarında Göksu Güngören Özgür ve Özay Şendir'in sunduğu 'Ne Oluyor?' programına konuk olmuştu.

Sosyal medya hesabından katıldığı programın bir kesitini paylaşan Başkan Aktaş, yüksek enflasyon nedeniyle özellikle dar gelirli vatandaşların sürekli gündeminde olan ulaşım, ekmek ve su fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu paylaşımda Başkan Aktaş, Bursa ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya illerini kıyasladı.

"BİZ DE ZARAR EDİYORUZ"

İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin sürekli ulaşımda zarar ettiğini açıklayarak zam kararı almasını eleştiren Başkan Aktaş " Biz ulaşımdan kar etmiyoruz biz de zarar ediyoruz. Ama ulaşım bir hak bir temel ihtiyaç. Ulaşım büyükşehirlerin en büyük sorunu. Ulaşımı sağlıklı bir şekilde yapmanız sizin karşınıza şehirde trafik olmaması, şehirde hava kirliliğinin daha az olması ve beraberinde bireysel araç kullanımlarından kaynaklanan kazaların gerçekleşmemesi gibi belirli avantajlar olarak karşınıza çıkıyor." dedi.

"EN UCUZ ULAŞIM, SU VE EKMEK BURSA'DA"

Açıklamalarının devamında ulaşım, ekmek ve su ücretlerine göre Bursa'yı diğer şehirlerle kıyaslayan Aktaş "Bakın en son İstanbul'da yılın bitmesine birkaç gün kala yaklaşık yüzde 30'luk zammı duyduk. İzmir'den de bir yüzde 35 haberi geldi. Yani İstanbul'da 9.90 TL tam elektronik bilet ücreti oldu. Öğrenci 3.74'ten 4.83'e, öğretmen de 7.09'a çıktı.Tam abonman ücreti de 602 TL'den 777 TL'ye çıktı. İstanbul'daki 777 TL'lik tam abonman Bursa'da 410 TL. İstanbul'da 9.90 olan tam metro biniş ücreti Bursa'da 6.50 TL. İstanbul'da öğrenci abonman 109 TL'den 140 TL'ye çıkarıldı. Bursa'da bu rakam 90 TL." diyerek ulaşımdaki ücret farkına dikkat çekti.

Ayrıca halk ekmek ve içme suyu fiyatlarına değinen Aktaş, Bursa ile diğer illerdeki fiyat farkını ortaya koydu:

Çok iddialı bir şey söylüyorum. İlk beş büyükşehir arasında Bursa suda, ulaşımda, ekmek (halk ekmek) en uygun fiyata sahip.  Antalya'da 22.75 TL, İzmir'de 20.08, Ankara'da 14.54, İstanbul'da 14.61, Bursa'da 11.16 TL.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P