banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'DA KAĞIT UÇAK YARIŞMASI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılan kağıt uçak yarışması Bursa elemeleri renkli görüntülere sahne oldu. Kağıt uçakları kendileri yapan gençler, en uzun mesafe gitme, en uzun süre havada kalma ve akrobasi kategorilerinde dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

BURSA'DA KAĞIT UÇAK YARIŞMASI YAPILDI

Dünyanın en büyük kağıt uçak şampiyonası Red Bull Paper Wings’in 18 Şubat’ta Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan Türkiye elemeleri, hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de toplam 18 üniversitede gerçekleşecek elemelerin Bursa ayağı, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda yapıldı.


Yalnızca A4 kağıtla yapılmış uçaklar ve uçurma kabiliyetinin yer aldığı yarışmada üniversiteli gençler, öncelikle uçak yapma konusundaki hünerlerini sergiledi. Daha sonra yaptıkları uçakları uçuran gençler, en uzun mesafe gitme, en uzun süre havada kalma ve akrobasi kategorilerinde dereceye girmek için büyük çaba harcadı.
Renkli görüntülerin yaşandığı elemelerin ardından, Türkiye finali yapılacak. Yetenekli gençler, Avusturya’nın Salzburg şehrinde gerçekleştirilecek dünya finaline katılmaya hak kazanacak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P