banner204

banner177

banner193

banner205

BUSMEK'TE YILDA 30 BİN KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK'İ ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Aktaş, BUSMEK kurslarından yılda 30 bin kişinin faydalandığını belirtti.

BUSMEK'TE YILDA 30 BİN KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

2006 yılında ücretsiz sanat ve mesleki eğitimleriyle Bursalılara hizmet vermeye başlayan BUSMEK, her geçen gün eğitim ağını genişleterek kaliteli eğitim imkânı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK, İlköğretim çağını bitirmiş her yaş grubundan ve her kesimden vatandaşa ücretsiz eğitim imkânı sunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK eğitimlerinden yılda 30 bin kursiyerin istifade ettiğini belirterek, "Bizler vatandaşlarımızın yoğun talebini karşılayabilmek için BUSMEK bünyesine yeni merkezler kazandırıyor, Büyükşehir sınırlarına dâhil olan tüm ilçelerimizi bu eğitim ağına katmak için gayret gösteriyoruz. BUSMEK’te yetişkin eğitimlerinin yanı sıra, üniversiteye hazırlanan gençler için de YKS hazırlık kursları düzenlenmektedir. 2018-2019 Eğitim Dönemi’nde tek bir merkezde başlattığımız ücretsiz YKS hazırlık kurslarımızı, talepleriniz doğrultusunda 5 merkeze çıkardık. Ayrıca beslenme bozukluklarına kayıtsız kalmayan Bursa Büyükşehir Belediyemizin BUSMEK ile birlikte sağlamış olduğu Diyetisyenlik Hizmetleri ile, kadınlarımıza sağlıklı, yeterli, dengeli ve bilinçli bir biçimde beslenmeleri adına yol gösterileceği programda, beslenme konusunda da doğru bilgiler verilip yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmalara ve buna uygun beslenme programları oluşturuyoruz. BUSMEK olarak Merinos Kurs Merkezi ile 2008-2009 eğitim öğretim döneminden itibaren Bursalı vatandaşlarımıza kurslar vermeye başladık. Kurs merkezimizde 5 sınıf, 1 Atölye, 1 idari ofis, mevcuttur. 1 İdari personel ve farklı günlerde görev yapmakta olan 14 öğretmen ile toplamda 15 personel hizmete devam etmektedir.  Merinos Kurs merkezimizde, 4 farklı alanda 21 farklı grupta, 16 branşta öğrencilere kurs verilmektedir. Bugüne kadar Merinos Kurs Merkezimizde 33541 kişi eğitim görmüştür. 2022-2023 Eğitim döneminde şu anda 498 kursiyerimiz eğitim görmektedir. Eğitimlerimiz hafta içi günlerde 09.00-16.00 saatleri arasında verilmektedir." dedi. 

Merinos Kurs Merkezinde eğitim verilen kurslar:

 Boyacı-Çini İşlemeci Tahrirci Çini

Cam El Dekorcu

Diyetisyen Hizmetleri (Katılım Belgeli) (Erkek)

Diyetisyen Hizmetleri (Katılım Belgeli) (Bayan)

Ebru İHTİSAS (Katılım Belgeli)

Ebru

Basit Nakış İğne Teknikler

Filografi Tekniği İHTİSAS (Katılım Belgeli)

Hüsn-ü Hat

İllüstrasyon Resim (Katılım Belgeli)

Guaj Boya Resim

Sulu Boya Resim

Minyatür

Pastel Boya Resim

Tezhip

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P