banner177

banner193

SEL MAĞDURLARINA SU MÜJDESİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, mecliste verdiği önerge ile Ağustos ayında yaşanan sel felaketlerine bağlı olarak yoğun su sarfiyatı yapan abonelerin 20 metreküpe kadar olan tüketim bedelleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

SEL MAĞDURLARINA SU MÜJDESİ

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Başkan Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce toplam 69 önerge arasında yer alan Başkan Alinur Aktaş’ın önergesi oylamaya sunuldu.

Verdiği önergeyi okuyan Başkan Aktaş, iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan sağanak yağışların Ağustos ayında sel ve taşkınlara yol açtığını, bu sürecin en az hasarla atlatılması için gereken her şeyi yaptıklarını hatırlattı. 

Selden zarar gören vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Yetkili makamlar tarafından tespit edilmiş, Ağustos ayında selden zarar görmüş abonelerimizin yağıştan kaynaklı fazla su tüketimlerini telafi etmek amacıyla standart 20 metreküpe kadar olan su tüketimleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak. Hangi ilçeden olursa olsun başvuracak vatandaşımızla ilgili tespit yapılacak ve 20 metreküpe kadar olan su tüketimleri Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak” diye konuştu.

Başkan Aktaş’ın önergesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P