banner177

banner193

4 İLDE ORMAN YANGINLARI SÜRÜYOR

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Çanakkale'de orman yangını 9 saattir sürerken, İzmir'in Kınık ilçesindeki orman yangını nedeniyle 3 mahalle boşaltıldı. Antalya Kemer'deki yangın da sürüyor. İstanbul Beykoz'daki orman yangını saatler sonra kontrol altına alınabildi. İşte Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili son durum...

BURSA 27.07.2023, 09:45
4 İLDE ORMAN YANGINLARI SÜRÜYOR

Yaz ayları ve aşırı sıcaklara orman yangınları da eklendi. Dün İstanbul Beykoz ve İzmir'in Kınık ilçelerindeki orman yangınları sabaha karşı kontrol altına alınırken, Çanakkale'deki orman yangını sürüyor. İzmir Kınık'taki orman yangını nedeniyle 3 mahalle boşaltıldı. İzmir ve İstanbul'daki yangınlar kontrol altına alınırken, Çanakkale'deki orman yangını sürüyor. 

Sabah havadan müdahale başladı

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde Merkeze bağlı Sarıbeyli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman Müdürlüğü'nün 300 personel ile çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığına ait TOMA ve itfaiye ekipları yanına müdahale etti.  Dün gece 22.30'da başlayan yangına gün doğumuyla birlikte hava desteği de başladı.

Çanakkale'de yanan ormanlık alan böyle görüntülendi.

Kınık'ta 3 mahalle boşaltıldı

İzmir'in Kınık ilçesi İbrahimağa Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangının risk oluşturduğu yangın bölgesine yakın olan Karatekeli, Balaban ve Çiftlik mahalleleri boşaltıldı.

Tahliye edilen köylerdeki vatandaşlara ait büyük ve küçükbaş hayvanlar ise güvenli bölgelere götürüldü. Yangının Balaban Mahallesinde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı, jandarma ve polis ekipleri de bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Kemer'deki yangına havadan müdahale başladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgedeki yangına gece saatlerinde gece görüşlü helikopterlerin desteğiyle karadan müdahale edildi. Gece boyu süren mücadelenin ardından günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak da çalışmalara katıldı. 

Beykoz'daki orman yangını kontrol altında

İstanbul Anadolu Feneri ile Poyrazköy’de iki farklı bölgede dün çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın 10 hektarlık alanda etkili oldu. Yangın gece yarısı kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P