banner177

banner193

AYDINLAR OCAĞI'NIN KONUŞMACISI EKREM ALFATLI OLDU

Bursa Aydınlar Ocağı’nın Şadırvanlı Han’da gerçekleşen ekimayı yönetim kurulu toplantısının bu ayki konuğu Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Alfatlı oldu.

BURSA 11.10.2023, 09:58
AYDINLAR OCAĞI'NIN KONUŞMACISI EKREM ALFATLI OLDU

Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı Türkiye’nin Ortadoğu, Filistin ve İsrail ilgili ile ilgili stratejisi başta olmak üzere, yaşanılan ekonomik gelişmeler ve 2024 yılında nasıl bir ekonomik sürece hazırlanmamız ve mevcut durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok misafirin katıldığı söyleşide Alfatlı “İsrail’in yayılmacı ve işgalci politikası İsrail’in kurulduğu ilk günden itibaren devam etmektedir. 1946 yılında yüze 15 olan İsrail toprakları bugün yüzde 85 oranına çıkmışlar Filistin halkını dar bir alana hapsetme düşüncesi son yıllarda giderek artmaktadır. Son yaşananlarla ilgili dünya devletlerinin İsrail’i masum gösterme çabaları onların iki yüzlülüğünün en büyük kanıtıdır” dedi. Son genel seçimlere ve önümüzdeki yerele seçimlere ilişkin düşüncelerini de açıklayan Alfatlı” Özellikle hazine yardımı noktasında düzenleme şart. Son genel seçimlerde devletten hem hazine yardımı alan hem de seçimlere başka bir siyasi parti logosu ile giren HDP’ye verilen hazine yardımının nereye gittiği bellidir, HDP’nin kapatılması için gerekli olan tüm şartlar sağlanmıştır. Yüzde 3 seçim barajını geçen siyasi partilere bütçenin iki bin 500’de biri oranında yardım verilmektedir. Bunun seçime giren tüm siyasi partilere dağıtılması gerekmektedir” dedi. Mevcut ekonomik durum üzerine de konuşma yapan ülkenin ekonomi politikalarında sıkı para politikasına dönüldüğüne dikkat çeken Alfatlı, mevcut durumu değerlendirecek olursak 2024 yılının 2023 yılından daha zor geçeceğini düşünüyorum. Mevcut durumu sadece faize, indirgeyemeyiz. Üretimin ve istihdamın artması şart” diyerek görüşmesini tamamladı.

Konuşmanın ardından soru cevap bölümündeki sorulara da yanıt veren Alfatlı’ya daha sonra Bursa Aydınlar Ocağı Başkanı Ali Seydi Çakırel teşekkür ederek “ Bugün yönetim kurulu üyemiz Alfatlı’nın açıklamaları ve söyleşisi ile bilgilendik kendisine teşekkür ediyoruz” dedi…

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P