BAŞKAN AYDIN: “İNOVASYONA, TEKNOLOJİYE VE AR-GE’YE YATIRIM YAPILMALI”

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Firmaların ‘Yeşil Mutabakat’ dönüşümüne ayak uydurabilmesi için, inovasyona, teknolojiye ve AR-GE’ye yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

BURSA 15.08.2022, 15:37 15.08.2022, 15:39
BAŞKAN AYDIN: “İNOVASYONA, TEKNOLOJİYE VE AR-GE’YE YATIRIM YAPILMALI”

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, birçok projenin hayata geçeğini ifade ederek, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulacak okulun bir iki ay içinde açılacağını ifade etti. Şehrin doğru tarafında büyük bir cami yaptırmak istediklerini belirten Aydın, “Allah korusun bir şehit cenazemiz olsa, şehrin doğru yakasında bu cenazeyi kaldırabileceğimiz geniş kapsamlı bir cami yok. Uludağ OSB olarak bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hem işçilerimizin Cuma namazını rahatlıkla kılabileceği, hem de geniş katılımlı cenaze ve bayram namazları gibi namazlar için cami projemizi hayata geçireceğiz. İnşaat temelini kısa bir süre içinde atacağız. Kamulaştırma çalışmaları nedeniyle uzun süren otel projemizde son aşamaya geldik. Beş yıldızlı olacak otelimizin temelini yakında atıyoruz.”

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

 ‘Yeşil Mutabakat Eylem Planı’ hakkında yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Başkan Aydın, “Uludağ OSB genel olarak tekstil firmalarının ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği bir bölge. İhracata çalışan firmalarımızın, çevreci üretim yapmak gibi bir zorunluluğu var. İhracat çalıştığınız ülkelerin bununla ilgili beklentileri oluşuyor. Sanayicilerimiz de bunun bilincinde. Bu dönüşümün bir parçası olarak, Eko etiket, yaşam döngüsü analizi, temiz üretim tekniklerinin uygulanması, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi uygulamaları, sürdürülebilir enerji sistemleri ve enerji verimliliği, sıfır atık projesi, baca gazlarında filtre sistemleri gibi birçok konuda gerekli önlemleri alarak sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. ‘Yeşil Mutabakat’ kapsamında özel sektöre düşen bu dönüşümü ve süreci iyi anlayarak yol haritamızı belirliyoruz. AB ile yapılan anlaşmada, bölgeden karbon kaçağını azaltmak amacıyla, “Sınırda Karbon Düzenlemesi” SKD mekanizmasıyla ticarette yeni vergiler getirmeyi ön görmektedir. Emisyonları azaltmada en önemli etkenlerin başında yenilenebilir enerji gelmektedir. Bununla birlikte enerji verimliliği de önem arz etmektedir.” diye konuştu.

YEŞİL MUTABAKAT DÖNÜŞÜMÜ

Firmaların ‘Yeşil Mutabakat’ dönüşümüne ayak uydurabilmeleri için, inovasyona, teknolojiye ve AR-GE’ye yatırım yapmaları gerektiğini ifade eden Aydın, “Uludağ OSB’de ihracat yapan belli başlı firmaların AR-GE projelerini ve Yeşil dönüşüm altyapılarını bu döngüye uyumlu olarak değerlendirmekteyiz. Bölge olarak özellikle dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konusunda sanayicimize destek olmak ve firmaların bilincini artırmak adına, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında protokoller yapıyoruz. AR-GE çalışmalarına destek verip, dijitalleşmenin nimetlerinden yararlanıp, çevresel etkileri en aza indirme adına çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P