banner204

banner177

banner193

banner205

BAŞKAN AYDIN: “YENİ YILIN REFAH VE YATIRIM YILI OLMASINI DİLİYORUM”

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, 2021 yılının ikinci çeyreğinden itibaren yatırımların hız kazandığını söyledi. Aydın, “2022 yılında da sanayiciler olarak var gücümüzle çalışacağız. Yeni yılın refah ve yatırım yılı olmasını diliyorum” dedi.  

BURSA 31.12.2021, 16:17
BAŞKAN AYDIN: “YENİ YILIN REFAH VE YATIRIM YILI OLMASINI DİLİYORUM”

Bursa’nın en büyük 3. OSB’si konumunda bulunan Uludağ OSB’de 2021 yılı, pandemiye rağmen yatırım yılı olarak kayıtlara geçti. Özellikle yılın 2. çeyreğiyle birlikte, pandeminin etkisini azaltmasıyla, bölgede bulunan sanayi kuruluşlarının ihracat rakamlarını her geçen gün artırması ülke ekonomisine katkı sağlarken, Bursa’daki istihdam oranını da arttırdı. 2021 yılını değerlendiren Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, “Tüm zorluklara rağmen, müthiş bir özveri gösteren sanayicilerimiz, 2021 yılında da ekonomiye önemli bir değer kattı. Pandeminin gölgesinde geçen bir yılı daha geride bıraktık. Özellikle aşının ortaya çıkmasıyla birlikte, yılın 2. çeyreğinden itibaren, yatırımlarımız hız kazandı ve ekonomik olarak bir toparlanma gerçekleşti. Yakalanan olumlu tablonun kalıcı olması en büyük arzumuz” diye konuştu.  

KUR FİYATLARI SABİTLENMELİ”

Kur fiyatlarında yaşanan dalgalanmalarla ilgili de konuşan Başkan Aydın, “Yatırımın en büyük düşmanı belirsizlik, dostu ise güven ortamıdır. Kurda yaşanan dengesizlik, yatırımların önünde bir set olarak karşımıza çıkıyor. Yılsonuyla birlikte, yüksek döviz artışına karşı alınan önlemler sayesinde, kur fiyatları geri gelse de piyasanın henüz rayına oturmadığını görüyoruz. Döviz fiyatlarındaki hareketlilik azalırsa, yeni yatırımların önü açılır. Her yeni yatırım, yeni bir istihdam alanı demektir. Daha güçlü bir ekonomi için kur fiyatlarının sabitlenmesi gerek.” diye konuştu.   

ÇARŞI VİŞNE PROJESİ

Çarşı-Vişne projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, “Vişne Caddesi’ne en yakın OSB olarak, o bölgede büyüyen, 100 – 150 istihdama ulaşan firmaları bölgemize davet ettik. Şu anda bu firmaların bazıları bölgemizde üretimlerine devam ediyor. Tekstil sektöründe, uzun süreli iş yapabilmemiz için atölyelerden, fabrikasyon yapıya geçmemiz şart. Büyüyen firmaların ticaretinin önünü açmak için de Uludağ OSB olarak bir proje ortaya koyduk. Dünyadaki en büyük perakende mağazalarının satın alma sorumlularının direkt olarak bölgemize gelip, rahatça arabalarını park edebileceği bir iş hanı projesi oluşturduk. Bu projede helikopter pisti dahil olmak üzere, bankalar ve 5 yıldız otel de yer alacak. Fakat bunu ilgili kurumlara anlatmakta birtakım problemler yaşıyoruz. Eğer sorunları çözersek, en yakın sürede Çarşı-Vişne projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje yapıldığı gün, Bursa ve Türkiye kazanır.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Uludağ OSB’de tekstil firmalarının ağırlıklı olduğunu bunun içinde birçok boyahane fabrikasının yer aldığına dikkat çeken Başkan Aydın, şunları söyledi: “OSB’miz Bursa’daki Yeşil Çevre Atıksu Arıtma Kooperatifine üye. Bölge firmalarımız atık su deşarjlarını buraya yapıyor. Ancak biz kendi arıtma tesisimizi kurup çalıştırmak ve oradan çıkan suyu ileri arıtmaya tabi tutup, yeniden üretimde kullanmak için projeler geliştirdik. Başka türlü kurtuluşumuzun olmadığını biliyoruz. Bu projemizi 2023 yılında devreye sokmaya çalışacağız. Gelecek adına çok önemli bir çalışma. Hayata geçtiği gün Türkiye’ye örnek olan bir proje olacak.”

30 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Ekonomi çarklarının günden güne daha hızlı dönmeye başladığını belirten Başkan Aydın, şunları söyledi: “Salgın olmasaydı yıllık istihdam ve ihracat oranlarımız daha da yüksek olacaktı. Ancak Bursa sanayicisi dirayetli ve çalışkandır. Kısa sürede üretim ve pazarlama faaliyetlerinin ivmeleneceğine olan inancım tamdır. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023’te daha büyük hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz. Bursa’da 3. ve Türkiye’de 7. büyük OSB’yiz. Yıllık 500 milyon dolarlık bir ihracat hacmine sahibiz. 266 işletme/fabrikada 20.000’e yakın insanımız istihdam ediliyor. Gürsu ve Kestel bölgelerindeki ekonomik gelişim önce Bursa’ya sonra Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır. 2023 hedefimiz 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak ve çalışan anlamında 30.000 kişilik kapasiteye çıkmaktır.”  

BAŞKAN AYDIN’DAN 2022 MESAJI

İnsanlık tarihinin pandemiden dolayı zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Başkan Aydın, “Dünyada ve ülkemizde artan enflasyon oranı herkes için tedirginlik kaynağı olmuştur. Umarım yeni yıl ile birlikte koronavirüs pandemisinden tamamen kurtuluruz. 2022 yılında da sanayiciler olarak, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizler mücadele ederken, devletimizin de ekonomiye ve sanayicilere vereceği destek oldukça önemli. İstihdamın artmasını sağlayacak, her türlü destek vatandaşlarımızın da yararına olacaktır. Yeni yılın herkese başta sağlık ve mutluluk getirsin. 2022 yılının refah ve yatırım yılı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

MARMARABİLİK’TEN ULUDAĞ OSB’YE ZİYARET

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, Türkiye’nin en önemli tarımsal endüstri güçlerinden biri olan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’yı ağırladı. Hidamet Asa, Bursa’nın 3. büyük OSB’sinde yapılan yatırımlar ve yeşil Bursa’nın üretim üssü olan Uludağ OSB’nin geleceği hakkında başkan Aydın’dan ayrıntılı bilgi aldı. Toplantıda güç birliği ve Bursa için el ele çalışma mesajları verildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P