banner177

banner193

BAYKAL, “AFET BAKANLIĞI KURULMALI, İTFAİYECİLER  RESMİ OLARAK ŞEHİT KABUL EDİLMELİDİR”

Bağımsız Yerel Hak-Sen Bursa İl Başkanı Taner Baykal, “Dünyada saygın meslekler arasında ilk 3’e giren itfaiyecilik mesleğine olan saygı ülkemizde maalesef yok oldu. Afet Bakanlığı’nın kurulması şart. İtfaiyecilik meslek kanunun çıkarılması, sosyal haklarımızın iyileştirilmesi ve olay yerinde hayatını kaybeden itfaiyeciler resmi olarak şehit kabul edilmeleri en büyük taleplerimizi oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

BURSA 05.06.2023, 11:55 05.06.2023, 12:08
BAYKAL, “AFET BAKANLIĞI KURULMALI, İTFAİYECİLER  RESMİ OLARAK ŞEHİT KABUL EDİLMELİDİR”

ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER 


 

Türkiye de yerel hizmet kolunda, Haksen Konfederasyonuna bağlı Yerel Haksen çatısı altında faaliyet gösteren Bağımsız Yerel Hak-Sen Bursa İl Başkanı Taner Baykal itfaiyecilerin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

“AFET BAKANLIĞI KURULMALI”

Sendika hakkında açıklamalarda bulunan ve çözüm bekleyen sorunlara değinen Baykal, “En büyük önceliğimiz Afet Bakanlığı’nın kurulmasıdır. Büyük felaketlerde gördük ki kurumlar arası koordinasyon vakalara müdahale hızımızı artırıyor. Doğru adımların en kısa sürede atılarak Afet Bakanlığı’nın kurulması kaçınılmaz hale gelmiştir.” dedi.

İTFAİYECİLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILMALI

İtfaiyecilerin kimliksiz olduğuna değinen Baykal, “Türkiye’de birçok mesleğin kimliği var; öğretmenin öğretmen kimliği, doktorun doktor, polisin polis, itfaiyeciler ise var ama yoklar. İtfaiyecilerin haklarının iyileştirilmesi şart. Dünyada saygın meslekler arasında ilk 3’e giren itfaiyecilik mesleğine olan saygı ülkemizde maalesef yok oldu. Bizim derdimiz, çabamız Türkiye Yüzyılına yakışır bir meslek kanunu ile itfaiyecilik mesleğine olan saygınlığı artırarak, bu teşkilat altında emek veren tüm itfaiye erlerinin haklarının iyileştirilmesidir.”

“ANADOLUNUN BİRÇOK YERİNDE KADRO SORUNU DEVAM EDİYOR”

İtfaiyecilerin kadro sorununa değinen Baykal, “Taşeron personeller kadroya alınacak. Anayasa Mahkemesi’nin de kararı var, ‘Devlet işleri, memurlar ve işçiler eliyle yürütülür’ yani üçüncü bir şıkla yürütülemiyor. Taşeron itfaiyecilerin kadroya alınmasıyla kadro birliği sağlanacak. Ancak Anadolu’nun birçok yerinde kadro sorunu devam ediyor. İtfaiyecilik meslek kanunun çıkarılması ve sosyal haklarımızın iyileştirilmesi. En temel problemlerimiz.” diye konuştu.

“İTFAİYECİLER RESMİ OLARAK ŞEHİT SAYILMALI”

İtfaiyecilerin resmi olarak şehit sayılması gerektiğini ifade eden Baykal son olarak şunları söyledi, “Herkesin kaçtığı yerde, koşa koşa gidendir itfaiye, birçok zorluk altında çalışıyoruz.  İtfaiyeciler ile ilgili yapılan bir araştırma da itfaiye personellerinin önemli bir kısmının kanser nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya koyuldu. İtfaiyecilerde bir can taşıyor. Çok sayıda kaybımız var. Hepsi can ve mal kurtarmak için öldü. Olay yerinde hayatını kaybeden itfaiyeciler resmi olarak şehit kabul edilmeliler. Yasal olarak şehit sayılmak istiyoruz. Ailelerimizin de şehit yakınlarına devletimizin tanıdığı tüm haklardan yararlanmalarını arzu ediyoruz.”

Yorumlar (6)
Mesut DURGUN 12 ay önce
Çok isabetli olur başkanım
Haşim Sancak 12 ay önce
Evet bu konuda sayın Taner Baykala katılıyorum ve kurulacak bakanlık da görev alması gerekiyor çünki itfaiyenin derdini bilen kişilerden biridir..
Hasan kayaş 12 ay önce
Tesbitlere katılmakla beraber bizden yani itfaiye çalışanlarından tırpanlanan yemek hakkının kumanya yardımına çevirmelerine mücadele ederek vermemek lazım diye düşünüyorum
Garipler 12 ay önce
Bizler bu devletin garipleriyiz.Sadece kendimiz dertlenip kendimiz dinliyoruz.10 haber var ise 8 haberde biz varız ama hep arka planda garipleriz.Yok mu bizede hakkımızı verecek sahip çıkacaklar diye bağırsak.Malesef kimse sesimizi duymayacak.Dedim ya GARİPLERİZ biz.
Fireman 12 ay önce
İtfaiyecilik Avrupa’da en saygın mesleklerin başında gelirken ne yazık ki ülkemizdeki yetersiz yerel yöneticilerin elinde sürekli hor kullanılmış ve asli görevi haricinde farklı görevlerde değerlendirilmiştir. Memur kanunundaki 12 meslek kolunda itfaiye bulunmadığı gibi yardımcı hizmetler sınıfında bulunan itfaiyecilik, yine Taner kumandan gibi fedakar abilerimiz tarafından genel idari hizmetler sınıfına zor da olsa geçebilmiştir. Meslek sınıfında ise halâ yokuz ve bu doğal talebimize kulak tıkayan siyasiler bu işin günahını çekiyorlar. Maktu mesailer, 24 saat aralıksız görev yapılan istasyonlarda öğünü 34 lira olan yemek paraları, ayda 80 saat fazla çalışmamıza rağmen sadece 1.200 tl mesai verilmesi (bayramlar tatiller dahil) büyük vicdansızlık. İtfaiyenin haklarını alırsa Taner Baykal alır. Bem bir sen falan hikaye
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P