banner177

banner193

'BİR BİLENLE BİLGE NESİL' KİTAP OKUMA YARIŞMASI İÇİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Eğitim-Bir-Sen Burs 1 Nolu Şubenin proje ortağı olduğu, Genç Memur-Sen Bursa Temsilciliğinin yürüttüğü ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye girmeyi başaran öğrencilere ödülleri takdim edildi.

BURSA 01.07.2021, 10:29 01.07.2021, 11:36
'BİR BİLENLE BİLGE NESİL' KİTAP OKUMA YARIŞMASI İÇİN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Maksut Ali Atamer, danışman öğretmenler, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz birer selamlama konuşması yaparak yarışmaya katılan öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri tebrik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Süleyman Çelik yaptığı selamlama konuşmasında okumanın öneminden bahsederek bir bilenle bilge nesil kitap okuma projesini düzenleyenleri, emeği geçen hocaları ve yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Kuran’ın oku ile başladığını, toplumun, tabiatın, evrenin de bir kitap olduğunu dolayısıyla çevreyi de, dünyayı da, içinde bulunduğumuz toplumu da okumak gerektiğini, ilgi ve alakadan yaratıldığımızı” ifade etti.

BAŞKAN ACAR'DAN KÜLTÜREL SENDİKACILIK VURGUSU 

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Bir Bilenle Bilge Nesil Projemizde ortaöğretim çağındaki öğrencilerimizi birbirinden değerli eserler ile buluşturarak medeniyet değerlerimizi ve mirasımızı sahiplenecek öncü nesiller yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bu proje benimsemiş olduğumuz mücadele kültürünün bir tezahürüdür. Biz, tek yönlü sadece ücret sendikacılığı yapmayı doğru bulmuyoruz, çok yönlü bir sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Bu projelerde olduğu gibi Kültürel sendikacılık yönümüzü de etkin olarak gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.” dedi. Okuma alışkanlığının olumlu yönde birçok etkisi olduğunu vurgulayan Acar, “Günümüz iletişim toplumunda kendini ifade eden kişilerin başarılı olduğunu vurgulamak gerekir. Okumanın sonucu olarak çocukta anlama ve anlamlandırma, farkındalık gibi birçok zekâ fonksiyonu olumlu yönde gelişmektedir. Dereceye giren öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Genç Memur-Sen İl Temsilcimiz Maksut Ali Atamer de projenin önemine ve okuma alışkanlığının olumlu faydalarına yönelik yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimiz için çok önemli kazanımları olan bu kitap okuma projemizi her yıl sürdüreceğiz inşallah.” dedi. Akabinde ödül törenine geçildi. Okunan dört kitap için ayrı ayrı dereceye giren öğrencilerin isimleri açıklanarak ödülleri takdim edildi. Birincilere telefon, ikincilere tablet, üçüncülere ise kulaklık verildiği ifade edildi. Birincilerin eserlerini sahneden okuduğu dereceye giren öğrencilerin listesi şu şekilde gerçekleşti.

Birinci Olanlar

Yaren ESER

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi

Malcolm X Kitabi

1.

Öznur BÖLÜKÇÜ

Turan Tayan Anadolu Lisesi

İçimde AVM var kitabı

1.

Zeliha ACAR

Zübeyde Hanım MTAL

İslam Deklerasyonu kitabı

1.

Zehra Şentürk

Şehit Fevzi Başaran A.İ.H.L

Merhamet isimli kitap

1.

İkinci olanlar

Şevval ŞEN

Halil İnalcım Sosyal B.L.

Malcolm x kitabi

2.

Yasemin KAYA

Hürriyet Anadolu Lisesi

Merhamet isimli kitap

2.

Nur KÖKTÜRK

Turan Tayan Anadolu Lisesi

İslam Deklerasyonu kitabı

2.

Dilara BİRİNCİ

BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal B.L.

içimde AVM var kitabi

2.

Üçüncü olanlar

Azra AKARTÜRK

Şahinler Anadolu Lisesi

Malcolm X Kitabi

3.

Rüveyda BİLİR

Bursa Anadolu Lisesi

İçimde AVM var kitabi

3.

Rojhab BASHA

İMKB Fen Lisesi

İslam Deklerasyonu kitabı

3.

Zeynep Eda POYRAZ

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi

Merhamet İsimli kitabı

3.

Program, ödüllerin takdim edilmesi sonrası toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P