banner209

banner177

banner193

BTSO'DAN GELECEĞİN KUAFÖRLERİNE EĞİTİM

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi Projesi çerçevesinde, Bursa Kuaförler Birliği (BKB) ve Kuaförler Derneği (BKD) destekleriyle kuaför ve güzellik salonları sektörünün nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanması hedefiyle düzenlenen uygulamalı eğitim serisi tamamlandı.

BURSA 22.12.2022, 14:23
BTSO'DAN GELECEĞİN KUAFÖRLERİNE EĞİTİM

Bursa’da mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi hedefiyle önemli çalışmalara imza atan BTSO, “Kuaför ve Güzellik Salonları Sektörünün Nitelikli İstihdama Erişimine Yönelik Uygulamalı Eğitim Serisi” düzenledi. Bursa’daki 5 ayrı mesleki ve teknik anadolu lisesinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde saç kesim tekniklerinden renklendirmeye kadar kuaförlük mesleğinin incelikleri usta isimler tarafından uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı. Eğitimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Meclis Üyesi Erhan Ceren, meslek liselerindeki gençlerin potansiyeline destek olarak, sektörün en önemli ihtiyacı olan nitelikli personel sorununa çözüm oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.


Bursa’da meslek liseleri ve işletmeler arasında bir köprü oluşturmak istediklerini belirten Erhan Ceren, BTSO Akademi projesi çerçevesinde düzenlenen eğitimin, sektör profesyonelleri ile öğrencileri bir araya getirmesi açısından oldukça değerli olduğunu söyledi. Eğitimin düzenlenmesine öncülük eden BTSO, BKB ve BKD’ye katkılarından dolayı teşekkür eden Erhan Ceren, “Meslek liseleri sektörümüz için çok önemli. Burada yetişen genç arkadaşlarımız, sektörün ihtiyacını karşılamak üzere istihdam ediliyor. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz bu eğitim projesi ile geleceğin kuaförlerinin eğitimini desteklerken aynı zamanda mesleğimizin geleceğine yönelik de önemli bir adım atmış olduk. Gençlerle bir araya gelerek tecrübelerimizi paylaştık. Değerli Başkanımız İbrahim Burkay ve BTSO Yönetimi eğitim programlarımıza tam destek verdi. Gençlerimizin katılımı da üst düzey oldu. Hepsinin gözlerinde o ışığı görebiliyoruz. İnşallah hedefimize ulaşacağız” diye konuştu.
Bursa Kuaförler Birliği Başkanı Elif Ceren, 5 farklı okuldan gelen öğrenciler ile birlikte oldukça keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Gençlere fikirleriyle dokunma imkanı elde ettikleri için heyecanlı olduklarını belirten Elif Ceren, “BKB olarak hedefimiz kendi tecrübelerimizi gençlerle paylaşabilmek. Keyifli bir organizasyon oldu. Talebin bu kadar fazla olması bizi çok memnun etti” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P