banner204

banner177

banner193

banner205

BTSO İLE BTÜ ARASINDA PROTOKOL

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında “TEKNOFEST Öğrenci Takımları Destek Protokolü” imzalandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini başarıya taşıyacak olan gençlerimizin yanındayız” dedi.

BURSA 20.08.2021, 16:18
BTSO İLE BTÜ ARASINDA PROTOKOL

BTSO, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, akademisyenler ve TEKNOFEST yarışmalarına katılacak olan öğrencileri ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ve BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt’un da yer aldığı görüşmede üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi maksadıyla ortaklaşa yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Görüşmenin ardından BTSO ile bu yıl 22 ana kategoride TEKNOFEST yarışmalarına katılacak Bursa Teknik Üniversitesi arasında “TEKNOFEST Öğrenci Takımları Destek Protokolü” imzalandı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, oda olarak sanayide başlattıkları dönüşüm hamlesiyle Bursa’nın son yıllarda Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarının hız kazandığı, yüksek teknolojili ve katma değerli üretim odağında büyüyen kimliğinin daha da geliştiğini ifade etti. Burkay, “Ülkemizin yüksek teknolojili ilk sanayi bölgesi TEKNOSAB, bilginin üretimle bütünleştiği yeni nesil AR-GE ve mükemmeliyet merkezlerini bünyesinde barındıran BUTEKOM, işletmelerimizin dijital dönüşümüne ve verimlilik artışlarına rehberlik eden Bursa Model Fabrika gibi projelerimizle sanayimizi geleceğe hazırlıyoruz. Biz sanayimizi geleceğe hazırlarken, gençlerimizin de kendilerini bu dönüşüme hazırlamaları gerekiyor. Kentimizin ve ülkemizin hedeflerine ulaşması için odağında gençlerin yer aldığı bir sanayi ekosistemi oluşturabilmek çok önemli. Bu anlamda TEKNOFEST yarışmalarını oldukça değerli buluyoruz. Millî teknoloji hamlemizi başarıya taşıyacak olan gençlerimizin daima yanındayız” dedi.
BTSO’nun bütün projelerinin üniversitelerin hizmetinde olduğunu ifade eden Burkay, “Bilhassa mükemmeliyet merkezlerimiz ve üniversiteler arasındaki işbirliğini çok önemsiyoruz. BUTEKOM bünyesinde Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezimizin ardından mikromekanik ve mikroelektronik mükemmeliyet merkezlerimizi de kurmaya hazırlanıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Arif Karademir’e üniversite-sanayi işbirliğine yaptığı değerli katkılar için teşekkür ediyor, TEKNOFEST’te yarışacak BTÜ öğrenci takımlarımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.
İHA yarışmaları bu yıl Yunuseli Havalimanı’nda yapılacak
Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Teknik Üniversitesi’nin Selçuk Bayraktar tarafından 2018 yılında başlatılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in akademik paydaşı olduğunu dile getirdi. Rektör Karademir, BTÜ öğrenci takımlarının yarışmalarda elde ettiği dereceler neticesinde TEKNOFEST 2021 İnsansız Hava Aracı Yarışmalarının Yunuseli Havalimanı’nda yapılacağını belirterek, bunun bütün Bursa için önemli bir kazanç olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P