BURSA CAM SEKTÖRÜ İFTAR ORGANİZASYONUNDA BULUŞTU

Cam toptancıları ve satıcıları İnegöl’de her yıl geleneksel hale gelen Bayram Cam’ın düzenlediği iftar organizasyonunda bir araya geldi.

BURSA 17.04.2022, 13:06 17.04.2022, 13:24
BURSA CAM SEKTÖRÜ İFTAR ORGANİZASYONUNDA BULUŞTU

Bayram Cam’ın sahipleri Bayram ve Kadir Dörtkardeş iftar programı sonrasında yaptığı konuşmalarında, “Cam fiyatları geçen yıldan bu yana beş kat arttı. Camcı esnafı gerçekten çok zor durumda. Talebimiz beklentimiz devletimizin fiyat artışlarına karşın kontrol mekanizması oluşturarak, fabrika çıkış bedellerini belirlemesidir” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRÜN TALEP VE  BEKLENTİLERİ KONUŞULDU

İnegöl’de Ankara Yolu üzerinde Köfteci Celal’de, bir araya gelen camcı esnafı birlik ve beraberlik mesajı verirken, sektörün yaşadığı sıkıntılar konuşuldu. İftar yemeğinin ardından konuşan Kadir Dörtkardeş iftar organizasyonunda katılan camcı esnafına teşekkür ederken sektörün sorunlarını ve taleplerini aktardı.

DÖRTKARDEŞ, “ÖNLEM ALINMAZSA CAMCI ESNAFINI ÇOK ZOR GÜNLER BEKLİYOR”

Yılbaşı itibariyle cam fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çeken Kadir Dörtkardeş yapılan zamların camcı esnafını çok zor durumda bıraktığını ifade ederek, “Döviz kurundaki hareketlilik sebebiyle bazı firmalar kur bazlı satışa geçti. Geçen yıla oranla kıyasladığımızda 5 kat fiyat artışı var. Türkiye’nin birçok noktasında camcı esnafının kepenk kapattığını görüyoruz. Bu yıl fiyat vermekte zorlanıyoruz, çünkü cam elimize geçene kadar fiyat yükseliyor, müşterilerimize bunu söylediğimizde ise bizi fırsatçı olarak görüyorlar ancak onlardan çok daha zor durumdayız. Cam her alanda kullanılıyor. İnşaatta, araçlarda, mobilya sektöründe, tüm yaşam alanlarında cam var neredeyse olmadığı alan yok. Talebimiz beklentimiz devletimizin fiyat artışlarına karşın kontrol mekanizması oluşturarak, fabrika çıkış bedellerini belirlemesidir. Aksi takdirde, önlem alınmazsa camcı esnafını çok daha zor günler bekliyor. Camcı esnafı olarak mağduriyetlerimizin önüne geçecek üreticiyi ve tüketiciyi koruyacak politikaların hayata geçirilmesini devletimizden talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P