banner177

banner193

BURSA'DA ACI VEDA: SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDILAR

Bursa Karacabey’den Kahramanmaraş’a giden ve dükkanlarının üstünde oluşturdukları asmakatta uyurken depreme yakalanan Mehmet ve Sevgi Uygur çifti, yaşanan afette hayatını kaybetti. Cenazelerine ulaşılmasının ardından Karacabey’e getirilen Uygur çifti, İmaret Camiinde protokol üyeleri ile vatandaşların yoğun katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından, şehir mezarlığında toprağa verildi.

BURSA 16.02.2023, 16:11
BURSA'DA ACI VEDA: SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDILAR

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından, enkaz altından çıkarılan cenazeler bir bir memleketlerine ulaşıyor.

Cenazeye katılan Belediye Başkanı Ali Özkan ve Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, cenazenin ardından acılı aileye baş sağlığı ve sabırlar diledi. Vefat eden Mehmet Uygur’un abisi Sancar Uygur yaptığı açıklamada, “Kardeşim Kahramanmaraş’ta bir fabrikaya operatör olarak görevlendirilmişti. Daha sonra orada kendi işini kurdu. Eşiyle birlikte dükkanlarının üst katındaki asmakata yaşam alanı oluşturmuşlardı ve burada kalıyorlardı. Maalesef depremin ardından ilk saniyelerde bina yıkılmış ve enkaz altında kalmışlar. Enkazdan sağ çıkan komşularından duyduklarımız da kaçmaya imkân dahi bulamadıkları yönünde. Ben de 9 gün boyunca oradaydım. Rus bir ekiple AFAD ekipleri, ortaklaşa titiz ve disiplinli bir çalışma yaptılar. Zaman zaman canlarını ortaya koyarak enkazdakilere ulaşmaya çalıştılar. Devletimizin ve milletimizin yardımları o bölgeye günlerce aktı, akmaya da devam ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, kederli ailelere sabırlar dilerim. Yaralı kurtulan tüm depremzedelere de acil şifalar dilerim” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P