banner201

banner177

banner193

BURSA'DA BABASINI ÖLDÜRDÜ, MAHKEMEDE İNDİRİM TALEP ETTİ

Bursa'da, sürekli tartıştıkları gerekçesiyle babası Halil Uysal'ı (65) ekmek bıçağıyla öldürdüğü, annesine de saldırdığı suçlamasıyla tutuklanan Muhammet Cem Uysal'ın (34), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

BURSA 09.06.2023, 14:15
BURSA'DA BABASINI ÖLDÜRDÜ, MAHKEMEDE İNDİRİM TALEP ETTİ

Olay, geçen yıl şubat ayında, Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Muhammet Cem Uysal, Bağ-Kur emeklisi babası Halil Uysal'ı mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla 7 yerinden yaraladı. Bu sırada evde bulunan Mürvet Uysal, kaçıp polis merkezine giderek, oğlunun kocasını öldürdüğünü söyledi. Adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Muhammet Cem Uysal, gözaltına alındı. Ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halil Uysal, kurtarılamadı. 

'RAHATSIZ OLUYORDUM'

Emniyetteki ifadesinde, çalışmadığını belirterek, "Yanında kaldığım annem ve babam sürekli olarak tartışıyorlardı. Rahatsız oluyordum. Bugün öğle saatlerinde tartıştılar. Akşam da yüksek sesle birbirlerine bağırınca sinirlendim. 'İkinizi de öldüreceğim' diye bağırıp mutfaktan bıçağı aldım. Annem evden kaçarak canını kurtardı. Babamı ise bıçakladım" diyen Muhammet Cem Uysal tutuklandı. Muhammet Cem Uysal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Uysal, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Anne Mürvet Uysal'ın avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu. 

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE

Duruşmada mahkeme başkanı, sanık Muhammet Cem Uysal için Adli Tıp Kurumu Birinci Üst Kurulu'na gönderilen dosyanın geldiğini ve düzenlenen raporda, olay tarihinde bulunduğu suçlara karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun bildirildiğini ifade etti. Şikayetçi olduklarını söyleyen Mürvet Uysal'ın avukatı ise sanığın cezalandırılmasını istedi. 

SAVCI, İNDİRİM İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın babasına karşı eylemi nedeniyle 'Haksız tahrik altında üst soya karşı kasten öldürme' suçundan 24 yıl, annesini yaralamaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle de 'Üst soya karşı silahla basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulundu. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı karar için erteledi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P