banner209

banner177

banner193

BURSA'DA DOKTORLAR GAZZE'DEKİ KATLİAMI PROTESTO ETTİ

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de soykırıma varan katliamlarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen çok sayıda doktor, hekim ve sağlık çalışanı, gerçekleştirdikleri "Sessiz Yürüyüş" ile yaşanan zulme dikkati çekti.

BURSA 03.12.2023, 09:16 03.12.2023, 09:24
BURSA'DA DOKTORLAR GAZZE'DEKİ KATLİAMI PROTESTO ETTİ

Bursa Ulu Camii avlusunda toplanan hekim ve sağlık çalışanları buradan 15 Temmuz Meydanı'na kadar sessizce yürüyerek alanda basın açıklaması düzenledi.

Sessiz yürüyüş, Türkiye'nin on ilinde eş zamanlı olarak başladı.


"İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınmaktadır"

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan İsmail Can, "İşgalci israil'in, Filistin'de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüm; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmakta ve bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınmaktadır. Hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları; elektriksiz, ilaçsız, oksijensiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele vermektedir." dedi.

"Tüm dünyadaki hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz"

Tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmeti sunumu engellendiğini belirten Can, "Hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir, olamaz. Bu saldırılar açık bir savaş suçudur. Üçüncü haftasında buluştuğumuz Sessiz Yürüyüşü, ülkemizde ve tüm dünyada yaygınlaştırmaya kararlıyız. Bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Sivas, Kocaeli, Bursa, Elazığ ve Sakarya'da eş zamanlı olarak yürüyüşümüz gerçekleşiyor. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm dünyadaki hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz." diye belirtti.

"Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz"

Can, "Yaşananlara karşı tepkimizi her şekilde göstermeye kararlıyız. Bu sebeple hekimler olarak tüm meslektaşlarımızı, Gazze'li kardeşlerimize yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza da hastane eczanelerinde muadil ilaç kullanma çağrısında bulunuyoruz. Bugün buraya katılan insanlık, vicdaniyet namına, zulme karşı olduğumuzun göstergesi olarak bir araya gelen hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliriz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız." diye konuştu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:23
Yatsı 22:02
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P