banner177

banner193

BURSA'DA GÖRÜLMEMİŞ EYLEM: PAS SÖKÜCÜ DÖKTÜLER

Kent Meydanı’nı Terminale bağlayacak T2 Tramvay Hattı’nın henüz tamamlanmamasına İYİ Parti İl Başkanlığı’ndan tepki geldi.

BURSA 31.08.2021, 16:37 31.08.2021, 16:46
BURSA'DA GÖRÜLMEMİŞ EYLEM: PAS SÖKÜCÜ DÖKTÜLER

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, raylara pas sökücü dökerek bitmeyen projeyi protesto etti. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışının Bursa yararına olmadığını belirten Başkan Türkoğlu, seslerini duyurmak adına her yolu denediklerini söyledi. Yalova Yolu’nun daraltılıp trafik akışının çileye döndürüldüğünü kaydeden Selçuk Türkoğlu, “Projenin yarım bırakılması da milleti canından bezdirdi. Döşenen raylar, hattın etrafındaki ferforje demirler ve diğer metal malzemeler neredeyse pas tutup çürümeye terk edildi. Skandal projenin ne zaman bitirileceğine ilişkin bir takvim de belirtilmiyor” dedi. 

BU PROJE TRAFİĞİ RAHATLATMAZ

T2 Hattı’nın başlangıçta ‘hafif metro hattı’ olarak planlandığını, sonrasında projenin tramvay hattına dönüştürülerek affedilmez bir hataya imza atıldığını da dile getiren Türkoğlu, “Tramvay hattıyla günde en fazla 25 bin yolcu taşınabiliyor. Yalova Yolu’nda bugün itibarı ile günlük 60 -70 bin arası yolcu kapasitesi var. Dolayısıyla minibüsleri ve otobüsleri, Yalova Yolu’ndan kaldırarak dahi, bu proje ile trafiği rahatlatmak asla mümkün değil. T2 Hattı’nın istasyonları üst geçitler yerine, Bursaray istasyonları gibi alt geçitler şeklinde olması gerekirdi” şeklinde konuştu.

BURSA’NIN YILAN HİKAYESİ

T2 Hattı’nın Bursa’nın yılan hikayesine döndüğünü de sözlerine ekleyen Türkoğlu, şunları söyledi: “Projede çelik konstrüksiyonun maliyeti de çok fazla ve ömür boyu bakım gerektiriyor. T2 Hattı’nın Osmangazi Metro İstasyonu’nda, Bursaray’a entegre edileceği sözünüze ne oldu? Projenin tamamlanan bölümlerinin maliyeti sokağa atılmaya yüz tuttu. Bursa bir hatalı proje ile hem zaman hem de para kaybetti” ifadelerini kullandı. Hattın ilk ihalesinin 2015’te yapıldığına da söyleyen Selçuk Türkoğlu, süreç boyunca projenin birçok kez durma noktasına geldiğini de hatırlattı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P