banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'DA İKİ ÜNİVERSİTEDEN YENİ KARARLAR

YÖK Başkanı Özvar'ın bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıklamasının ardından Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi senatoları aldıkları kararları güncelledi.

BURSA 19.02.2023, 12:05
BURSA'DA İKİ ÜNİVERSİTEDEN YENİ KARARLAR

YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda  öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

Özvar, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek" dedi.

İKİ ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın tüm rektörlerle yaptığı toplantı akabinde, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi daha önce aldıkları kararları revize etti.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NİN AÇIKLAMASI:

YÖK Başkanlığının 17 Şubat 2023 Basın Açıklaması Doğrultusunda 2022 - 2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı İçin BTÜ Senato Kararları

1. 2022 - 2023 Bahar Yarıyılında Eğitim-Öğretim online/çevrimiçi olarak yapılacaktır.

2. 2022 - 2023 Bahar Yarıyılı Eğitim-Öğretim lisans eğitimi ve Yabancı Diller Yüksekokulu için 20 Şubat 2023 Pazartesi, lisansüstü eğitimi için ise 27 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.

3. Deprem nedeniyle 2022 - 2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılında akademik takvimde belirtilen tarihler arasında kayıt yenileme işlemleri yapamamış öğrencilerimiz için mazeretli kayıt yenileme tarihi 10 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.

4. Üniversitemize kayıtlı öğrencilerimizden talep edenlere, 2022 - 2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılında kayıt dondurma hakkı tanınacaktır. 

5. Deprem bölgesindeki üniversitelerde kayıtlı öğrenciler talep etmeleri halinde Özel Öğrenci statüsünde üniversitemize kabul edilecektir.

6. Online/çevrimiçi olarak yapılacak dersler sürecin normalleşmesi durumuna göre Nisan ayında yeniden değerlendirilecektir.

7. Yıl içi sınavlar ve ödev süreçleri online/çevrimiçi olarak Akademik Takvimde belirtilen tarihte gerçekleştirilecek olup sürecin normalleşmesi durumuna göre Nisan ayında yeniden değerlendirilecektir.

8. Üniversitemize kayıtlı öğrencilerimiz İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ve staj kapsamındaki eğitimlerini yüz yüze sürdüreceklerdir. 

9. Üniversitemize kayıtlı öğrencilerimiz bu süreçte derslikler, kütüphane, laboratuvar, atölye vb. fiziki mekânları kullanabilecek ve ihtiyaç duydukları alanda öğretim elemanlarımızdan destek alabileceklerdir.

10. Akademik personel online/çevrimiçi derslerini kurum içinde gerçekleştirecek ve kayıt altına alacak olup öğrencilerimizin bu dersleri tekrar izlemesine olanak sağlayacaktır.

11. Deprem bölgesindeki üniversitelerde kayıtlı öğrenciler talep etmeleri halinde Özel Öğrenci statüsünde üniversitemize kabul edilecektir.

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NİN AÇIKLAMASI:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın 18 Şubat 2023 tarihinde tüm Rektörlerle yaptığı toplantı akabinde, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Senatosu'nun 17.02.2023 tarihinde aldığı kararlar revize edilmiştir.

a) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında eğitim-öğretimin Akademik Takvimde belirtildiği gibi 20 Şubat 2023 tarihinde başlamasına,

b) Lisansüstü eğitimin uzaktan (online) senkron olarak yürütülmesine,

c) Tüm önlisans ve lisans derslerinin teorik kısımlarının uzaktan (online) senkron olarak
yapılmasına,

d) Uzaktan eğitim kararının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınacak yeni kararlar çerçevesinde Nisan ayında gözden geçirilmesine,

e) Derslere ait uygulamaların bu yılın Nisan ayından sonrasına planlanmasına,

f) Uygulamalı Eğitimlerin;

1) Tıp Fakültesi’nin 4.,5. ve 6.sınıf öğrencilerinin

2) Veterinerlik Fakültesi’nin 5.sınıf öğrencilerinin

3) Hemşirelik ve diğer tüm yükseköğretim programlarında İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapan öğrencilerinin

4) Meslek Yüksekokullarının İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapan öğrencilerinin

5) Öğretmenlik Uygulaması dersini alan öğrencilerin Uygulamalı Eğitimlerinin,

6) Mezun duruma gelmiş ve stajı eksik kalmış olan ön lisans ve lisans programı öğrencilerinin, kayıtlı oldukları programın müfredatında yer alan zorunlu stajlarını ilgili işyerlerinde yüz yüze yapmalarına.
g) 6 Şubat ve sonrasında 2022-2023 Güz Yarıyılı önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına ait sınavlar için birimler tarafından telafi sınavları yapılmasına,

h) Online derslerin tamamının senkron olarak yapılmasına karar verilmiştir.

* Eğitim-Öğretim faaliyetleri kapsamında senkron olarak online yapılacak derslerde Microsoft Teams uygulaması kullanılacak ve UKEY sistemi üzerinden entegre yürütülecektir.

** Öğrenciler; Senato kararının uygulanması ve Yükseköğretim Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği ile ilgili detayları birimlerinden öğrenebileceklerdir.

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Yükseköğretim Kurulu, sürece ilişkin sık sorulan soruları yanıtladı.

UYGULAMALI KISIMLAR NİSAN AYINDAN SONRAYA BIRAKILD

Buna göre, derslerin teorik kısmı uzaktan eğitim ile yapılırken, uygulamalı kısımları Nisan ayından sonraya bırakılacak. YÖK, nisan ayında hibrit eğitime geçilip geçilmeyeceğini yeniden değerlendirecek.

Uzaktan öğretime devam kararı alınırsa uygulamalı eğitimler yaz döneminde yapılacak veya güz dönemine ertelenecek.

BAZI UYGULAMALI EĞİTİMLERE YÜZ YÜZE DEVAM EDİLECEK

Uygulama eğitimlerine yüz yüze devam edecek bölümler de var. Bu kapsamda, tıp fakültesinin 4., 5. ve 6. sınıf öğrencileri, diş hekimliği fakültesinin 4. ve 5. sınıf öğrencileri, veteriner fakültesi 5. sınıf öğrencileri ve öğretmenlik uygulaması dersinin öğrencileri ile YÖK'ün belirlediği bazı programlardaki öğrenciler uygulamalı eğitimlerine yüz yüze devam edecek.

Mezun duruma gelmiş ve stajı eksik kalmış öğrenciler de zorunlu stajlarını işyerlerinde yüz yüze yapacak.

BİR DÖNEM KAYIT DONDURMA HAKKI

Depremden etkilenen öğrenciler, bir dönem kayıt dondurabilecek. Öğrencilere, diğer illerde özel öğrenci olma hakkı da tanındı.

Bu haktan, deprem illerindeki üniversitelere kayıtlı olan veya birinci derece yakınları deprem bölgesinde ikamet edenler ile
uygulamalı eğitimi yüz yüze devam edeceği açıklanan bölümlerde okuyanlar yararlanabilecek.

Bu iki şartı birlikte sağlamayanlar başvuru yapamayacak.

DİLEKÇE İLE BAŞVURU

Özel öğrenci olmak isteyenlerin, üniversitelere dilekçe ile başvurması gerekiyor. Başvuruların bahar döneminin ilk 3 haftası içinde yapılabilecek.

Özel öğrencilik için ayrıca bir ücret alınmayacak.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 6 Şubat itibarıyla gerçekleştirilemeyen güz dönemi sınavlarına ilişkin de telafi sınavları yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P