banner204

banner177

banner193

BURSA'DA ÜRETİCİLER ERDOĞAN'DAN YARDIM BEKLİYOR

Bursa'da şeker pancarının ekiminin arttırılması için üreticiler ve yetkililer bir araya geldi. Üreticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan pancar ekiminden önce fiyatların açıklanmasını istiyor.

BURSA 14.01.2023, 10:04
BURSA'DA ÜRETİCİLER ERDOĞAN'DAN YARDIM BEKLİYOR

Bursa Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya çok sayıda pancar üreticisi ile Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü ve özel şirket yetkilileri katıldı.


Ekimden önce pancar fiyatlarının belli olmasını talep eden pancar üreticileri ve yetkililerin katıldığı toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “ Bölgemizde eskiden çok ekilen şeker pancarının yeniden eski günlerine kavuşması için bir toplantı düzenledik. Günümüzde para kazandırmayan şeker pancarının önümüzdeki sezon üreticinin para kazanması için düzenlediğimiz bu toplantıda pancarın ekimden önce fiyatının belli olması talep ediliyor. Bu yüzden üretici pancar ekimine sıcak bakmıyor. Tarım Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan ekim öncesi pancar fiyatlarının açıklanması istiyoruz. Eğer Cumhurbaşkanımız Şubat ayından önce şeker pancarı fiyatını açıklarsa ekim artacaktır. Pancar ekimi topraklarımıza, ekonomiye, hayvancıya iyi olacaktır. Bunun için Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P