BURSA GENÇ GAZETECİLER DERNEĞİ İLK GENEL KURULUNU YAPTI

Bursa Genç Gazeteciler Derneği’nin ilk genel kurulu Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yapıldı. Derneğin yönetim ve denetim kurulunun belirlendiği genel kurulda başkanlığa seçilen Ercan Çalışır “Tek derdimiz mesleğimizin itibarı ve niteliğinin daha fazla artırılmasıdır” dedi. 

BURSA 04.04.2023, 13:15
BURSA GENÇ GAZETECİLER DERNEĞİ İLK GENEL KURULUNU YAPTI

Bursa’da bir grup genç gazetecinin girişimiyle kurulan Bursa Genç Gazeteciler Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirerek yönetim ve denetim organlarını belirledi. Divan Başkanlığını Ebru Taşdemir’in yaptığı genel kurulda konuşan Bursa Genç Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı Onuralp Özalp, “Yaklaşık bir yıl önce o dönemdeki yazı işleri müdürüm Ali Şahin ile birlikte bir fikir geliştirdik. Bursa’nın tüm genç gazetecilerini bir gruba toplayarak birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamayı hedefledik” dedi.

40 YAŞ SINIRI
Gruba, 40 yaşını aşmamış, muhabir, editör, sayfa tasarımcısı, web editörü, yazı işleri müdürü köşe yazarı, kameraman ve benzeri işleri yapan tüm basın çalışanlarını aldıklarını ifade eden Özalp, “Onlarla tanışmak ve her gün sahada gördüğümüz arkadaşlarımızla birlikte çalışabilme gücünü göstermek istedik. Bu duygu ve düşüncelerle Bursa Genç Gazeteciler Grubunu oluşturduk” diye konuştu. 


‘KISA ZAMANDA GENEL KURUL'
Sorunlarının çok olduğunu fakat, dile getirilemediğine vurgu yapan Onuralp Özalp, şunları anlattı: 
“Alternatif bir çözüm arayışına girmeye karar verdik. Benimle aynı fikri paylaşan, Ali Şahin, Sercan Selçuk, Sibel Kahraman, Eşref Aydemir, Ercan Çalışır, Fikret Turan, Özgür Can ve Esra Kurak Can ile birlikte yaklaşık 2 ay boyunca neredeyse her hafta toplanarak bir dernekleşme fikri ve tüzüğü üzerinde çalışmalarımızı yaptık. Ve son olarak da 9 Ocak’ta Bursa Genç Gazeteciler Derneği’ni resmen kurduk. Arkadaşlarımızın teveccühü ile de ben Kurucu Başkan olarak görevi üstlendim. Ve kısa zaman içerisinde Genel Kurulu yapma başarısını yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdik. Tüm süreçlerin içerisinde bulunan Ercan Çalışır da biliyorum ki, Bursa Genç Gazeteciler Derneği’nin ilk seçilmiş başkanı olarak, güzel projelere öncülük edecektir.”

‘MESLEĞİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ'

Bursa’nın güçlü, dinamik bir basın camiasına sahip olduğunu belirten Başkan Ercan Çalışır, “Bursa’da, gazetecilik mesleğinin icra etmek hem güzel hem de zor bir süreci kapsıyor. Bursa’da yaşayan ve bu şehrin sesini, hakikatini vatandaşlara ulaştırmakla yükümlülüğü olan bir mesleği yani gazeteciliği icra eden gençler olarak, bir arada olmamız çok değerlidir. Mesleğimiz her gün değişiyor ve dönüşüyor fakat Bursa basınının geçmişten getirdiği alışkanlıkları terk etmemekte ısrarcı olduğuna tanık oluyoruz. Bu manada bizler yeni çağın gazetecileri olarak; hem mesleğimizi geliştirecek uygulamaları takip etmek hem de eğitimler ve alanında deneyimli, tecrübeli gazetecileri konuk ederek birbirimizi geliştirecek faaliyetlere başlamak zorundayız” dedi.


‘HİÇ BİR OLUŞUMUN GÖLGESİNDE OLMAYACAĞIZ'
Hiçbir siyasi partinin ya da oluşumun gölgesinde olmadan sadece mesleki etik ve meslek onurunun hakim olduğu, genç kalemlerin değer bulduğu bir statüden ayrılmayacaklarını kaydeden Çalışır, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Çatımızın tüzüğümüzde belirtilen şartları taşıyan tüm meslektaşlarımıza açık olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Kimseden icazet almadan, birey olarak, gazeteci olarak inisiyatif alarak çıktığımız bu yolda aksaklıklar, eksiklikler muhakkak vardır. İlk sefer olması hasebiyle bu konuda anlayışınıza sığınıyorum. İkinci kongremizde hem üye anlamında hem de kurumsallık anlamında çok daha gelişmiş organizasyon becerisi ile genel kurul yapacağımızdan şüphem yoktur.”

24 üyesi ile ilk genel kurulunu yapan Bursa Genç Gazeteciler Derneği’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:
Ercan Çalışır (Başkan), Sibel Kahraman Türkmen (Başkan Yardımcısı), Onuralp Özalp (Başkan Yardımcısı), Ali Şahin (Sekreter), Eşref Aydemir (Sayman) Kübra Coşar (Üye), Gürkan Demir (Üye)

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P