banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'NIN EN YAŞLI DAVULCUCUSU

 Bursa'da 75 yaşındaki Hüseyin Kayacık, kendine has giyimi ve davuluyla Ramazan ayı boyunca hem vatandaşları sahura kaldırıyor, hem de eğlendiriyor. Civar köyler sahur için kendi mahallelerine gelmesi için para teklif etse de Kavacık bunu kabul etmiyor.

BURSA 14.04.2022, 10:07
BURSA'NIN EN YAŞLI DAVULCUCUSU

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Heceler Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Hüseyin Kayacık; kendine has giyimi ve boynundaki radyosu ile Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldırıyor. Boynundaki radyosundan çaldığı müzikler ile de mahalle halkını eğlendiriyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen ancak bir çok sebeple unutulmaya yüz tutan Ramazan davulculuğu bir çok yerde artık yapılmazken, Kayacık bu geleneği sürdürmeye devam ediyor.

Daha önceki yıllarda mehteran takımında davulcu olarak görev yaptığını söyleyen Kayacık, bıraktığı davulculuk mesleğine eski gelenekleri yaşatmak için yeniden döndüğünü ifade ederek, "Davulculuk benim en sevdiğim iş. Bu yaşa geldim, halen davul çalıyorum. Farklı köylerden para teklif ederek çağırıyorlar. Ama ben köyümü bırakıp gitmiyorum. Dünyada savaşlar var. Geçim derdi var. İnsanlar mutsuz, ben de bu şekilde halkımı bir nebzede olsa eğlendiriyorum. Bu bana yetiyor. Allah ömür verirse önümüzdeki yıllarda da yine davul çalmaya devam edeceğim’’ dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P