banner201

banner177

banner207

Bursa’da Koronavirüs var mı?

Bursa'da koronavirüs var mı? işte detaylar. Koronavirüs salgını Tüm Türkiye'yi etkisi altına alırken Bursa'da çok sayıda yalan haber ve asılsız bilgiler sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor. Bursa'da koronavirüs var mı? Bursa'da korona virüsü var mı? işte detaylar

BURSA 25.03.2020, 15:34 01.04.2020, 20:56
Bursa’da Koronavirüs var mı?

1 NİSAN 2020 tarihinde Sağlık Bakan Fahrettin Koca'nın açıkladığı bilgiye göre Bursa'da 135 kişi koronavirüse yakalandı. Bursa Türkiye genelinde koronavirüs sıralamasında ilk 10 sıra içerisinde yer aldı. 

Bursa'da özellikle son günlerde sosyal medyada dolaşan Bursa'nın ilçelerinde görülen koronavirüs vakalarının yer aldığı liste gerçeği yansıtmamaktadır. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa'da ilçe ilçe koronavirüs vakalarının yer aldığı listeyi sert bir şekilde yalanlamıştı.  Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 23 Mart akşamı yaptığı açıklamada, "Virüsün Tüm  Türkiye'ye yayıldığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Bursa'da bazı hastanelerde koronavirüs şüphesiyle gözlem altında tedbir amaçlı tutulan hastaların olduğu bilgileri sosyal medyada yayılırken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Asılsız bir çok haberin yapıldığı şu günlerde tedbirimizi almak ve kaynağı belli olmayan haberleri paylaşmamak hepimizin faydasına olacaktır. Resmi kurum ve kuruluşlar haricinde yapılan açıklamalar haricinde yapılan haberlere kulak vermemek ve uyarıları dikkate almak hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Öte yandan kişisel bilgiler içeren belge, fotoğraf ve verilerin Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na göre suç olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var.

Bursa Haberdar Gazetesi  

#evdekalBursa

#evdekalTürkiye

Yorumlar (3)
KENAN TAŞÇI 4 yıl önce
EVDE KAL TÜRKİYEM
Yagmur 4 yıl önce
Evde kal turkiyem SEVDİKLERİN için geleceğin için evde kal
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P