banner177

banner193

BURSA’DA SEL MAĞDURLARININ YARDIMINA KIZILAY KOŞTU

Bursa’da yaşanan sağanak yağıştan etkilenen mevsimlik işçilerin çadırlarını sel bastı. Yaşanan olayın hemen ardından Yenişehir Belediyesi tarafından güvenli bir depoya alınan 270 mevsimlik işçi ve 30 çocuğa Türk Kızılay Bursa Şubesi ekipleri, sıcak yemek ve battaniye yardımı yaptı.

BURSA 25.08.2022, 14:11 25.08.2022, 16:45
BURSA’DA SEL MAĞDURLARININ YARDIMINA KIZILAY KOŞTU

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 270 mevsimlik işçinin ve 30 çocuğun kaldığı 80 çadırı su bastı. İhbar üzerine bölgeye giden Kızılay ekipleri, AFAD, Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi ile koordinasyonlu bir çalışma gerçekleştirdi. Yenişehir Belediyesi tarafından güvenli bir depoya yerleştirilen vatandaşlara yardım elini uzatan Türk Kızılay Bursa Şubesi, sıcak yemek ve battaniye yardımı yaptı. Selin ardından da bölgeden ayrılmayan Kızılay ekipleri, bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarına bugün de karşılık vermeye devam etti.  

TUTANÇ: “VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Murat Tutanç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yenişehir’e bağlı Menteşe Köyü’nde 80 çadırda kalan mevsimlik işlerimizin çadırlarını aşırı yağıştan dolayı su basmış. Biz de Kızılay Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak bu haberi alır almaz gönüllü arkadaşlarımızla birlikte hemen bölgeye geldik. Yenişehir Belediyemizin güvenli bir depoya yerleştirdiği vatandaşlarımıza gece boyunca sıcak yemek ve battaniye yardımı yaptık. Yağmurun dinmesiyle birlikte bölgede Büyükşehir Belediyemiz ve Yenişehir Belediyemizin yaptığı düzenleme çalışmalarıyla, alan yeniden eski haline getirildi diyebiliriz. Kızılay’ın bölgede sıcak yemek dağıtımı da gün boyunca devam etti. Her türlü ihtiyaçta, vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P