BURSA’NIN PERSONEL VE ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞINDA DENEYİMLİ FİRMASI BAŞAK TURİZM

Bursa’da 1996 yılında bugüne sanayi kuruluşlarına, özel işletmelere personel taşımacılığı, okullara öğrenci taşımacılığı hizmeti veren Başak Turizm bugün 70 araçlık filosuyla Bursa’nın personel ve öğrenci taşıma alanında önde gelen firmaları arasında yer alıyor.

BURSA 03.02.2023, 10:35 03.02.2023, 10:41
BURSA’NIN PERSONEL VE ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞINDA DENEYİMLİ FİRMASI BAŞAK TURİZM

Başak Turizm kurucusu Mustafa Başak, personel ve öğrenci taşımacılığı hakkında bilgiler verdiği açıklamasında Bursa’nın servis ihtiyacını ve servis sektörünün içinde bulunduğu zorlu koşulları anlattı.

MUSTAFA BAŞAK, “27 YILDIR SEKTÖRDEYİZ”

Başak Turizm’in kuruluşuna dair bilgiler paylaşan Mustafa Başak, “1996 yılında ‘Servis’ sektörüne ‘S’ plaka satın alarak giriş yaptık. Zaman içerisinde plaka ve araç sayımız artış gösterdi. İlk yıllarda Bursa’da birkaç noktaya personel taşıyorduk. Bursa özellikle sanayisiyle büyüyen bir şehir. Zaman içerisinde servis talebinde artış oldu. Bizlerde yeni yatırımlarla hizmet ağımızı genişlettik. Bugün Başak Turizm portföyünde 70 servis aracı hizmet veriyor. Bursa’nın farklı bölgelerinde her gün öğrenci ve personel taşımacılığı hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BURSA’DA SERVİS İHTİYACI ARTARAK DEVAM EDECEK”

Bursa’nın yılda 60-80 bin arası göç alan bir kent olduğunun altını çizen Mustafa Başak, “Bursa coğrafi konumu ve ekonomiye sağladığı katma değer ile birlikte her geçen gün gelişen bir şehir. Bu anlamda ulaşımda nasıl devamlı yatırımlar oluyorsa olmak mecburiyetindeyse, Bursa’nın servis ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Şu anda Bursa’da 2 binin üzerinde ‘S’ plakalı servis mevcut. Özellikle Bursa Gemlik’te açılan TOGG Fabrikası’nın ve Karacabey’de hayata geçecek TEKNOSAB’ın tam kapasite ile faaliyetlerine başlamasıyla birlikte servis ihtiyacı ciddi şekilde artacak. Diğer yandan Bursa genç ve dinamik bir şehir. Bursa’da 612 bin öğrenci, 1944 okul yer alıyor. Bu anlamda servis ihtiyacı hep olacak.” ifadelerini kullandı.

“GİDERLER KAZANCIMIZI GÖTÜRÜYOR”

Sektörün içinde yer aldığı zorlu koşullardan bahseden Mustafa Başak, “Pandemi süreciyle başlayan kötü gidişat, enflasyon ile birlikte devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarında çok büyük yükselişler oldu. Sigorta giderleri, bakım ve parça masraflarımız arttı. Araçların periyodik muayene ücretlerinden rutin bakımlarına, personel giderlerine kadar anormal artışlar yaşandı. Tüm bunları servis ücretlerine yansıtmak mümkün olmuyor. Bu anlamda kazançlarımız eskiye göre çok düştü. Servis araçların yaşının 12’yi geçmemesi lazım. Bugün 2009 model bir araçla servis yapmak yasak. 0 araç fiyatları maalesef çok yüksek. Yıllarca kazandığımız kazanç şuanda bir araç alımına gidiyor. Tüm zorlu süreçlerin geçeceği inancıyla Başak Turizm olarak Bursa’da 70 araçlık portföyümüzle Bursa’ya hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” 

Yorumlar (1)
Şükrü Turan 1 yıl önce
BASARILARINIZ DAİM, İŞLERİNİZDE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.
BASAKTUR BÜYÜYEN VE GELİŞEN KENTİN SEKTÖRDE Kİ GUVEN VEREN MARKASIDIR.
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P