banner204

banner177

banner193

banner205

DAĞ-DER YÖRE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA TANICAK

DAĞ-DER yöre kültürünü dünyaya tanıtmak için anlamlı bir gece düzenledi.

BURSA 28.01.2023, 14:19
DAĞ-DER YÖRE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA TANICAK

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) Genel Merkezi’nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen gecede Bursa'nın dağ ilçelerine has yöre yemekleri, yer sofralarında gelen misafirlere ikram edildi. Gecede yöreye ait oyunlar ve tiyatro gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.


DAĞ-DER Genel Başkanı Yaşar Türk yaptığı açıklamada, "Düzenlediğimiz ‘Danışık Gecesi’yle yüzlerce yıllık kültürümüzü Bursamızda da yaşatıyoruz. Bu etkinliği hep yapmayı planlıyorduk bugüne kısmet oldu. Burada yöresel oyunlarımızı, yöreye ait düğünlerde gerçekleşen o anların sahne aldığı tiyatro gösterileri eşliğinde, sergiliyoruz. Gelecek kuşaklar için yaptığımız bu etkinliklerle hem dağ yöremizi hem de Bursamızı en iyi şekilde tanıtıyoruz. Hedefimiz bu kültürü Avrupa ülkelerine giderek oralarda da tanıtmak. Ben bu duygu ve düşüncelerimle bu keyifli gecelerimize katılan tüm konuklarımıza bu gecenin oluşmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P