banner177

banner193

DİYANET-SEN BURSA 2 NOLU ŞUBE KEMAL GÖLEÇ İLE 'DEVAM' DEDİ

Diyanet sen Bursa 2 Nolu Şube 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Delegasyon "İstikrar, güven ve tecrübe" dedi.

BURSA 12.10.2022, 15:42
DİYANET-SEN BURSA 2 NOLU ŞUBE KEMAL GÖLEÇ İLE 'DEVAM' DEDİ

Diyanet sen Bursa 2 Nolu Şube 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Delegasyon "İstikrar, güven ve tecrübe" dedi.

Şubeye bağlı 9 ilçenin tam desteklediği mevcut başkan Kemal göleç ve ekibi güven tazeledi. Genel başkan yardımcıları İrfan Kaşıkçıoğlu ve Cebrail Yakışır'ın da katıldığı Genel Kurulda "Kardeşlik, birlik ve beraberlik" hakimdi. 

Başkan Kemal göleç açılış konuşmasında;
"Sayın Divan, 
Sayın Diyanet-sen Genel Bşk.Yrd.larım, 
Sayın Memur-sen İl Temsl.ve Memur sene Bağlı Şb.Bşk.larım.
Kıymetli Şube Yönetim Kurulu üyelerim, İlçe Temsilci ve yönetimlerim, 
Saygıdeğer DELEGASYON, kıymetli dava arkadaşlarım, Muhterem büyük Diyanet-Sen ailesi, Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun
Diyanet-sen Bursa 2 Nolu Şube 3.olağan Genel Kurulumuza Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Genel Kurulumuzun şimdiden hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbim ‘den niyaz ediyorum. 

Kıymetli arkadaşlar! 

Bizler; Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak dünya büyüklüğünde bir davanın gönül erleriyiz; Çünkü biz; Peygamber Efendimizin kurucuları arasında yer aldığı, haksızlığı ortadan kaldırma, yani erdemliler hareketinin, faziletliler yemininin devamıyız. Biz, Büyük bir şecaat ve iyilik hareketi olan fütüvvet hareketinin devamıyız. Çünkü biz, ehliyet ve liyakat standartları ile erdem ve ahlaki standartları en üst seviyede yaşayan ve yaşatan ahilik cemiyetinin takipçileriyiz. Çünkü biz, Hazreti Ömer’le başlayıp Osmanlı da zirveye ulaşan dayanışma ve yardımlaşmanın adresi vakıf geleneğinin mirasçılarıyız. Çünkü biz, milletine ‘’korkma’’ diye haykıran Mehmet Akif Ersoyların, insan yetiştirmeyi davasının merkezine koyan Ahmet Yıldızların öğrencileriyiz.

Değerli Dava Arkadaşlarım

Sendikamızın bugünlere gelmesine vesile olan Kurucu başkanımız merhum Ahmet YILDIZ ve arkadaşlarını, Memur-sen Kurucusu merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarını Rahmetle yad ediyor, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum.‘Din görevlilerinin sendikası olmaz, ayrıca buna da müsaade edilmez’ gibi engelleyici sözlere aldırmadan, örselenmeden ısrar ve inatla yolumuza devam ettik ve Devletimize, milletimize, camiamıza her zaman olumlu katkı sağladık. Ülkemizin dar zeminlerden çıkmasında rol oynadık. Diyanet-sen ailesi bu anlamda, şimdiye kadarki hikâyesiyle çeyrek asrı geride bırakarak destanlar yazdı, yazmaya da devam ediyor…. Diyanet-Sen, ‘’sendikacılığın kitapta yeri var mı’’ tartışmalarının yaşandığı zeminden çıkıp, sendikacılığın kitabını yazan bir başarıya imza atmıştır. Yani sendikacılığın kitabını yazmıştır. Diyanet-Sen, rüşdünü ispat etmiş bir sendikadır. Ve ‘’yeni bir dünya mümkündür’’ anlayışını en iyi şekilde kanıtlamış bir teşkilattır. Diyanet-sen, ‘’Dünya beşten büyüktür’’ diyen, emperyalizme meydan okuyarak kafa tutan, mazlum ve mağdurlara ölümüne destek veren bir akımın yılmaz bekçisidir. 

Kıymetli Dostlar

Yaklaşık 2 yıl süren Pandemi (Salgın hastalık) sürecinde kişiler, kurumlar, hatta Devletler bile hafızalarını yeniden kurmak ve tazelemek zorunda kaldılar. Diyanet-sen olarak biz de tam bu noktada yeniden bir çalışma başlatarak hafızamızı yeniledik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da el birliği ile, gönül birliği ile kaldığımız yerden hayallerimizi daha ileriye taşımak için çalışacağız. İnsanlığın barış ve huzuru için güçlü olacağız; Biz güçlü olursak, Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşacak, Arakan’lı Müslümanlar zulümden kurtulacak, Türkistan bağımsız olacak, Filistinli kardeşlerimiz nefes alacak. Biz güçlü olursak her önüne gelen Dine, Diyanete, Din Görevlisine, milli ve manevi değerlerimize saldıramayacak…
 Muhterem Misafirler, kıymetli dava arkadaşlarım
Gelecek dört yıl için sağlanan konsensus ile inşaallah yine adayız. Ülkemizin ve din görevlilerinin bir çok sorunu çözüm beklemektedir. Genel idare hizmetlerinden vaizlerimize, imam hatiplerden Kuran Kursu hocalarımıza, müftülerimizden yardımcı hizmetlerde çalışanlara kadar, kısaca bütün Diyanet çalışanlarının sorunlarını çözmek, talep ve isteklerini yerine getirmek için yoğun bir gayret göstereceğiz.  

Değerli Misafirler 

Bu aziz millete sevgimizden, bu mübarek vatana bağlılığımızdan dolayı, aynı aşk ve aynı heyecanla ‘’GÖNÜL KIRMADAN, KİMSEYE KIRILMADAN, KİMSEYE DARILMADAN VE HİÇBİR KİMSEYİ DARILTMADAN BU KUTLU YÜRÜYÜŞTE’’ Durmak yok, yorulmak yok, ümitsizliğe düşmek yok. Bıkmadan ve usanmadan gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Bu inanç ve şuurla yeni bir çalışma dönemine giriyoruz. Bu yeni dönemde de en büyük gücümüz; yine sizlerin, üyelerimizin, dostlarımızın; sarsılmaz destek, inanç, dua, azim ve kararlılığı olacaktır inşallah... 

Değerli Dava Arkadaşlarım                     

Katılımlarınızdan dolayı sizlere Diyanet-sen Bursa 2 Nolu Şube il ve ilçe Yönetim kurulu yol arkadaşlarım adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Rabbim’den Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor,saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun." Diyerek konuşmasını tamamladı. Cebrail Yakışır'ın divan başkanlığında yapılan kongrede Gn.bşk. yrd. İrfan Kaşıkçıoğlu sendikal kazanımlarla ilgili bir konuşma yaptılar. Seçime katılan tüm delegelerin tam destegini alan Kemal Göleç ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P