banner177

banner193

DÖVME YAPTIRIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

Son yıllarda vücuda işlenen sanat olan dövmeye yoğunluk oldukça arttı. Uzun süre eve kapanmanın ardından normalleşmenin başlamasıyla ertelenen planlar bir bir hayata geçirilmeye başlandı. Peki, vücuda kalıcı dövme yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

BURSA 23.06.2021, 11:38 23.06.2021, 11:42
DÖVME YAPTIRIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

 Bursa'nın yetenekli dövme sanatçılarından İlker Engin, "İlk defa dövme yaptıracak olanlardan dövmenin acılı bir işlem olup olmadığı sorusunu alıyoruz fakat uygulamaya başlandığı anda, acının ne kadar az olduğu dile getiriliyor. Anlamını yitirecek olan dövmelerden kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Bugün sizin için anlam ifade eden bir dövme daha sonra anlamını kaybederse pişmanlık doğurabilir. Bu da kişiyi dövmeden kurtulmanın yollarını aramaya itecektir. Dövmenin anlamı kadar görseli de önemli" dedi.

''DÖVMENİN ANLAMI KADAR GÖRSELİ DE ÖNEMLİ''

10 yıldır dövme sanatıyla uğraşan Bursa'nın başarılı dövme sanatçılarından İlker Engin, ''Öncelikle anlamını yitirecek olan dövmelerden kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Bugün sizin için anlam ifade eden bir dövme daha sonra anlamını kaybederse pişmanlık doğurabilir. Bu da kişiyi dövmeden kurtulmanın yollarını aramaya itecektir. Dövmenin anlamı kadar görseli de önemli. Getirilen modelin iki tarafın da içine sinmesi için belirli işlemler yapıyoruz. Uygulama öncesi, dijital ortamda çizimi hazırlıyoruz ve taslağını çıkartıp vücuda yapıştırıyoruz. Bu kadar detaydan sonra pişmanlık durumlarıyla pek karşılaşmıyoruz. Dövmeyi yaptığımız bölgeler kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Bazı insanlar dövmesinin görünmesini istiyor bazılarıysa sıkılmaktan korkuyor. Bu soruyla karşılaştığımızda, aynadan bakıldığında dövmenin görülmeyecek noktada olmasını tercih etmelerini söylüyoruz. İlk defa dövme yaptıracak olanlardan dövmenin acılı bir işlem olup olmadığı sorusunu alıyoruz fakat uygulamaya başlandığı anda, acının ne kadar az olduğu dile getiriliyor. Acısız bir işlem demek doğru olmaz fakat tek seferlik bir uygulama olduğu için dayanamayan bir müşteriyle karşılaşmıyoruz'' ifadelerini kullandı.

HİJYENE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR 

''Müşterilerimizden hijyen konusunda çok soru alıyoruz'' şeklinde konuşan Engin, ''Dövme uygulamasından önce kullandığımız malzemeler, kişiye özel olarak hazırlanan tek kullanımlık paketlerde durur. Kullanıldıktan sonra ise tıbbi atık olarak uzaklaştırılan malzemelerdir. Tek kullanımlık olmayan makine gibi malzemelerimizi, işlemden önce el değmeden sarıyoruz. Müşterimizin oturacağı koltuğu ve kolluğu da işlem öncesi ve sonrası dezenfekte ediyoruz. Hijyen önlemlerimizi en yüksek seviyede tuttuğumuzu söyleyebilirim. Her dövme sanatçısının önerdiği bakım süreci farklı olabilir. Bu farkı oluşturan sanatçının tecrübeleridir. Ben müşterilerime, enfeksiyon riskine karşın 3 gün çeşme suyuyla temastan kaçınılmasını öneriyorum. Nemlendirme sürecinde de uygun gördüğümüz kremleri söylüyor, dövmenin yoğunluğuna göre, bir süre kullanılmasını öneriyoruz. Nemlendirme yapılmadığı takdirde, dövmede ufak tefek deformasyonlar oluşabiliyor. Enfeksiyon riskine karşı, deniz ve havuz suyundan bir ay kadar uzak durmaları da iyileşme sürecinde etkili olacaktır'' dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P