DÜNYANIN KONUŞTUĞU GENÇ YETENEĞE ‘NİLÜFER’ SAHİP ÇIKTI

Kendi imkanlarıyla, genç yaşta Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya’da büyük başarılara imza atan altın yetenek Berfin Yeşilfidan; geçtiğimiz aylarda İtalya'daki Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'ndan gümüş madalya ile dönerek turnuvaya damga vurdu.

BURSA 23.01.2023, 12:18 23.01.2023, 13:58
DÜNYANIN KONUŞTUĞU GENÇ YETENEĞE ‘NİLÜFER’ SAHİP ÇIKTI

Başarılı sporcu yeni sezon öncesi hazırlıklarını Bursa’da kendi imkanlarıyla sürdürürken; Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu genç yeteneği makamlarında ağırladı.

ERDEM, “SPORCULARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Türkiye Şampiyonluklarını yer alan, Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2.si Berfin Yeşilfidan ile görüşme gerçekleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sporun ve sporcuların her zaman yanında olduklarını ifade ettiği açıklamasında özellikle kendi imkanlarıyla çok büyük başarılara imza atan sporculara sahip çıkılması gerektiğini aktardı.

ŞEHİTOĞLU, “BİRÇOK SPORCUMUZ MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE KARİYERLERİNE DEVAM EDEMİYOR”

Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu ise konuşmasında, “Berfin’in kazandığı başarılar birçok sporcunun hayali. Bursa’mızı ve ülkemizi ay-yıldızlı formayla uluslararası arenada böylesine büyük başarılarla temsil etmesi inanılmaz bir duygu. Spora ve sporculara gereken değeri vermeliyiz. Birçok sporcumuz maddi imkansızlar nedeniyle kariyerlerine devam edemiyor. Bu anlamda yerel yönetimlere, ilgili kuruluşlara büyük görev düşüyor. Yerelde ve genelde sporcularımıza sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

18 YAŞINDA MADALYALARLA DOLU KARİYER

2021 Avrupa Şampiyonu olan ve o yıl içerisinde Yıldırım ilçesinin tek Avrupa Şampiyonu ünvanını taşıyan 18 yaşındaki Berfin Yeşilfidan ise bu kez altın madalyayı 1 puanla kaçırdı. Full Contact kategorisi 52 kiloda mücadele eden Yeşilfidan, gümüş madalya alarak Dünya 2.si oldu. Önceden 8 Türkiye Şampiyonluğu bulunan genç yetenek, “Dünya Şampiyonluğunu 1 puanla kaçırdım, bu da nazarlık olsun” yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P